Obrazovanje

  • Obrazovanje
  • Projekti
  • Erasmus+ KA3 Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships (20...
Mirela Franović
VODITELJICA ODJELA:
Mirela Franović

Erasmus+ KA3 - Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships (2016. – 2018.)

Projekt Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa Erasmus+ zajedno okuplja posredničke organizacije i dionike strukovnom obrazovanju i osposobljavanju kako bi izgradili kapacitete posredničkih tijela poput obrtničkih i gospodarskih komora koje pružaju potporu naukovanju u obrtima i malim i srednjim poduzećima te kako bi pružio potporu snažnom partnerstvu sa socijalnim partnerima i ostalim bitnim dionicima poput komora i različitih stručnih institucija.

Opći cilj projekta je “povećati zapošljivost mladih u partnerskim državama” čime bi se dao doprinos ostvarenju ciljeva strategije Europa 2020 te nacionalnih ciljeva.

Specifični cilj projekta je promovirati naukovanja izgradnjom partnerstava između posredničkih organizacija, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju na projektu.

Osim uspostave partnerstava između poslodavaca, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i posredničkih organizacija s jedne te javnih institucija i socijalnih partnera s druge strane, s ciljem uključivanja što više obrta i malih i srednjih poduzeća u naukovanje, projekt će isto tako nastojati povećati svijest o koristima naukovanja među ciljanim obrtima i malim i srednjim poduzećima putem ciljanje popularizacijske kampanje.

Glavna ciljna skupina su obrti i mala i srednja poduzeća bez ili sa vrlo malo iskustva u naukovanju. Projektom će se također uključiti javne institucije poput ministarstava i agencija zaduženih za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, pružatelje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, udruge učenika i roditelja, socijalne partnere te ostale povezane ključne dionike.

Od projekta se očekuje da stvori široki i visoko kvalitetnii utjecaj na razini obrta i malih i srednjih poduzeća. Obrtima i malim i srednjim poduzećima bit će omogućeno da sudjeluju u oblikovanju reforme učenja na random mjestu u okviru struktura partnerstva za naukovanje te time doprinesu modernizaciji, atraktivnosti i većoj dostupnosti naukovanja; nadalje, ostvarili bi korist od povećane svijesti o naukovanju i kvalitetnijih savjetodavnih usluga u vezi programa naukovanja (paniranih i postojećih) te bi postali prepoznatljivi zbog uzimanja naučnika isto kao što bi im se i omogućilo nagrađivanje u vezi istoga. Stoga će se unaprijediti ponuda, kvaliteta i atraktivnost naukovanja u sve četiri partnerske države. 

Sve informacije o projektu možete pronaći na web stranici projekta: http://supportapprenticeships.eu/en/


humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.