O HOK-u

  • O HOK-u
  • Zlatne ruke

Zlatne ruke

Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje najviša priznanja "Zlatne ruke" uglednim i časnim članovima Komore za izuzetna poslovna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva i malog poduzetništva, kao i drugim fizičkim i pravnim osobama, koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva Hrvatske, u obliku Statue "Zlatne ruke" (najviše priznanje) i Plakete "Zlatne ruke".

Idejno i izvedbeno rješenje Statue i Plakete djelo je obrtnika Matije Tomšića i Vedrana Rede, koji su u jedinstvenom prikazu zlatnih ruku djela spojili moderno i tradicionalno, upravo kao što to čini obrtništvo u Hrvatskoj. 

Koncept nagrade „Zlatne ruke“ sastoji se od 3 elementa povezana u koherentnu cjelinu. Vizual zlatnih ruku odnosi se na naziv nagrade i simbolizira vještinu, kreativnost i vrijedan rad obrtnika. Kroz zlatne obrube prolazi dinamična masa koja simbolizira stvaralaštvo. Dvije ruke spojene su u stup, simbol značaja i važnosti obrtnika koji su već stoljećima jedan od stupova društva. Fluidnost forme inspirirana jeNovi vizual_Zlatne ruke reljefima na ogradi zgrade “Matice Hrvatskih Obrtnika” koju su 1939. godine izgradili Hrvatski obrtnici i evocira kontinuitet obrtništva u Hrvatskoj.Preuzimanja


Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.