Novosti

  • Novosti
  • Završena 7. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova suradnja u...

Završena 7. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom”


Završena 7. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom”Po završetku 7. Međunarodne konferencije “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom” Hrvatska obrtnička komora (HOK) predlaže konkretne mjere i aktivnosti za razvoj sustava medijacije u Hrvatskoj u interesu gospodarstvenika.

Između ostalog predlažu pokretanje nacionalnog projekta kao nastavak projekta PHARE 2005 „Jačanje medijacije kao alternative sudskom rješavanju sporova“ s Ministarstvom pravosuđa RH kao nositeljem i nacionalnim asocijacijama gospodarstvenika kao partnerima.

U jačanju partnerske suradnje očekuju što aktivniji rad Povjerenstva za alternativno rješavanje sporova pri Ministarstvu pravosuđa RH kao i realizaciju projekta predloženog Ministarstvu uprave RH za kreiranje javne uprave naklonjene poduzetnicima (Business Friendly Public Administration) koja će osigurati uvjete za smanjenje administrativnih barijera prvenstveno obrtnika i drugih malih i srednjih poduzetnika.

HOK je osim tog predložio u okviru Strategije regionalnog razvoja RH više mjera te kao jednu od njih korištenje medijacije u rješavanju sporova tijekom upravljanja regionalnim razvojnim projektima po ugledu npr. EIB, čiji sustav je predstavljen na konferenciji.

Ministar pravosuđa RH Ante Šprlje  i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec suglasni su da je alternativno rješavanje sporova važno za izgradnju konkurentnog gospodarstva.

HOK očekuje punu podršku Vlade RH u realizaciji svojih prijedloga.Preuzimanja

Naziv datoteke
7.MK ARS 2016 program hrv..pdf 361.69 KB
7th IC ADR 2016 program engl..pdf 299.86 KBHOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.