Novosti

  • Novosti
  • Župan Darko Koren održao prijem za dobitnike nagrade "Šegrt Hlapić"

Župan Darko Koren održao prijem za dobitnike nagrade "Šegrt Hlapić"


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U prostorijama Županijske uprave je u srijedu 13. srpnja 2022. godine održan svečani prijem župana Darka Korena za dobitnike nagrade „Šegrt Hlapić” – Darka Špoljara, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac koja je proglašena najboljom školom te Antonela Horvata iz križevačke Srednje škole „Ivan Seljanec“ koji je proglašen najboljim učenikom.

Prijemu su uz Župana i dobitnike nagrade prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec” Gordana Juran Ratković, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i suradnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić.

Nagradu „Šegrt Hlapić” dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja radi promocije strukovnog obrazovanja i zanimanja iz sustava vezanih obrta. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije – za najbolju školu, najboljeg mentora i najboljeg učenika.

Prijedloge za nagradu uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore.

Župan je čestitao dobitnicima i istaknuo kako se obje obrazovne ustanove izvrsno razvijaju, a učenicima pružaju kvalitetne obrazovne programe kako bi bili spremni za tržište rada. Zahvalio je i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije koja je dobitnike nominirala za nagradu. Naglasio je kako je uloga Komore itekako vidljiva i ima značajnu ulogu u zajedničkom planu kojim se nastoji doprinijeti razvoju sektora obrazovanja i gospodarstva u cijelosti.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar je zahvalio Županiji i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na velikoj podršci te istaknuo kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

Tajnik Komore Božo Barać zahvalio je Županiji na dugogodišnjem partnerstvu i suradnji te dodao kako mnogo ulaže u obrazovanje, a posebno promociju strukovnih zanimanja. Govoreći o Strukovnoj školi Đurđevac, naglasio je važnost predanog rada ravnatelja i nastavnog osoblja, ali i jedinstvenog modela obrazovanja, u koji su uključeni i gospodarstvenici, a koji omogućava kvalitetne kadrove koji su odmah po izlasku iz škole spremni za tržište rada. Mladog Antonela pohvalio je na entuzijazmu koje ulaže u svoje obrazovanje te tako ostvaruje uspješne rezultate. Također je kazao kako su kriteriji za nagradu bili visoki te kako moramo biti ponosni što su dvije od tri nagrade otišle upravo u našu županiju.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić pridružio se čestitkama te naglasio kako je potrebno je mnogo truda, rada i odricanja da bi se postigli ovakvi rezultati, a nagrada će biti dodatna motivacija za još bolji rad.

Antonelo Horvat zahvalio je Županiji na prijemu te Obrtničkoj komori na predlaganju nagrade  i naglasio kako su posebnu ulogu u njegovom uspjehu imali mentor, profesori i ravnateljica koji su ga usmjeravali i bili mu podrška u svemu.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.