Novosti

  • Novosti
  • Uspješno provedeni praktični dijelovi ispita za majstorske kandidate

Uspješno provedeni praktični dijelovi ispita za majstorske kandidate


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U organizaciji Obrtničke komore Ličko-senjske županije uspješno su provedeni praktični dijelovi ispita za majstorske kandidate. Prijavljeni obrtnici iz područja bravarstva, frizerstva, soboslikarstva i kuharstva iz gradova poput Raba, Rijeke, Šibenika, Vele Luke, pa čak i Dubrovnika, predstavili su svoje stručno znanje pred komisijom.

Nakon ovog dijela ispita, prema informacijama iz Odjela za obrazovanje, slijedi testiranje iz stručnog područja, gospodarstva i pravnih propisa, te osnova poučavanja učenika u radnom procesu. Osim toga, kandidati će imati priliku obraniti svoj završni ispit pred komisijom.

Dodatno, zaprimaju se prijave za stručnu osposobljenost, s rokom u travnju, kroz različita zanimanja poput vulkanizera, priprematelja jela i slastica, bureka i pizze, poslužitelja jela i pića, te drugih koje omogućuju samostalno otvaranje i vođenje obrta. Istovremeno, završena je obrada i izdavanje licencija Hrvatske obrtničke komore, čime je omogućeno naukovanje učenicima novootvorenog frizerskog obrazovnog programa srednje škole u Otočcu, dodao je savjetnik u Odjelu za obrazovanje Željko Mataija. 
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.