Novosti

  • Novosti
  • Udruženje obrtnika uspjelo pokrenuti dodjelu bespovratne potpore obrtnicima za n...

Udruženje obrtnika uspjelo pokrenuti dodjelu bespovratne potpore obrtnicima za nabavu urbane opreme starogradske jezgre!


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Udruženje obrtnika Poreč izražava svoje zadovoljstvo nedavnom objavom javnog poziva Grada Poreča - Parenzo kojim se sufinancira nabavka urbane opreme obrtnicima i poduzetnicima starogradske jezgre.

U srpnju prošle godine delegacija predstavnika porečkih obrtnika na čelu s predsjednicom Valenciom Klarić, potpredsjednikom Zoranom Kalčićem i tajnikom Robertom Velenikom primljena je kod gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića. Osim uvodnog upoznavanja novog vodstva Udruženja, na radnom sastanku je bilo govora o pitanjima koja zanimaju obrtnike na području grada. Tada su obrtnici ukazali gradonačelniku na potrebu sufinanciranja nabavke urbane opreme za obrtnike starogradske jezgre. Naime, obrtnici su dužni prilagoditi se novim propisima koji određuju izgled urbane opreme vrijedne starogradske jezgre Grada Poreča koja je meka mnogih turista i Porečana. U sklopu starogradske jezgre nalazi se i poznata Eufrazijeva bazilika, spomenik pod zaštitom UNESCO-a.

S obzirom na to da je obrtnicima nametnuta dodatna investicija u svoje objekte, želja je bila Udruženja obrtnika Poreč da se pomogne svima koji posluju u starogradskoj jezgri sa sufinanciranjem opreme.

Bespovratna potpora u sklopu javnog poziva iznosi 1.000,00 eura i namijenjena je obrtima i trgovačkim društvima (malim i srednjim) koji posluju u starogradskoj jezgri Poreča i obveznici su primjene Odluke o urbanoj opremi starogradske jezgre Grada Poreča-Parenzo.

Bespovratna se potpora dodjeljuje za postavljanje 1 komada elemenata urbane opreme poput tende, natpisa, reklame, rasvjete izloga, video nadzora, terase, stalka i jelovnika, klima i slično, u skladu s rješenjem Konzervatorskog odjela u Puli.

U Udruženju obrtnika Poreč naglašavaju kako će nastaviti dijalog i dobru suradnju sa Gradom Porečom – Parenzo i ostalim jedinicama lokalne samouprave Poreštine u interesu obrtnika i obrtništva, te će predlagati nove zajedničke aktivnosti i izmjene propisa.
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.