Novosti

  • Novosti
  • Udruženje obrtnika Rijeka na Maškaranoj joti osiguralo 2.100,00 EUR za Udrugu Sv...

Udruženje obrtnika Rijeka na Maškaranoj joti osiguralo 2.100,00 EUR za Udrugu Svjetionik


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Udruga Svjetionik od danas je nakon 17. Maškarane jote bogatija za 2.100,00 EUR.

Na 17.  humanitarnoj “Maškaranoj joti” Udruženja obrtnika Rijeka koja se održala 10. 2. 2024. godine s početkom u 11:00 na Korzu, Trg 128. brigade hrvatske vojske, sav prihod bio je namijenjen humanitarnoj Udruzi Svjetionik.

Glavna svrha udruge je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji, dok je primarni cilj veća kvaliteta života djece i mladih s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, te veće i kvalitetnije uključivanje djece i mladih s TUR u lokalnu zajednicu.

Sva prikupljena sredstva na Korzu i putem humanitarnog računa potrebna su za materijal, sredstva i pomagala za poboljšanje kvalitete rada Udruge Svjetionik.

Ugostitelji iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, uz potporu obrtnika drugih profila i učenika Ugostiteljske škole Opatija, pripremili su oko 600 porcija mašarane jote i palente kompirice koju je kuhala Udruga Palentar.

Za simbolični iznos + „Daj ča daš“ mogla se konzumirati porcija jote s palentom i čašom vina Vorić.

Program Maškarane jote obogatili su članovi Ceha frizera kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Rijeka koji su ponudili i uslugu facepainting-a, također za simbolični iznos donacije za Udrugu Svjetionik. 

Program manifestacije humanitarno je vodila Jana Bubnič Arčanin, uz glazbeni nastup Fieste koji su također humanitarno nastupali bez honorara.

Po završetku događaja na Korzu je za sve zainteresirane bio organiziran i turistički obilazak starog dijela grada Rijeke.

Udruženje obrtnika Rijeka porcije jote doniralo je i Prihvatilištu za beskućnike Ruža Sv. Franje i Domu za umirovljenike Kantrida.

Humanitarna akcija trajat će još 15 dana te se donacije mogu uplatiti i putem otvorenog humanitarnog računa:

ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d IBAN  HR9824020061500137602

Hvala Gradu Rijeci na pruženoj mogućnosti korištenja gradskog prostora, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, Turističkoj zajednici Kvarnera, Odjelu za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke, Hrvatskoj obrtničkoj komori i Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, udruženjima obrtnika, obrtnicima i svim partnerima koji su pomogli u organizaciji manifestacije.

Hvala svim sponzorima: MP Stina za kuhanje 600 porcija maškarane jote, Udruzi Palentar na pripremi tradicionalne palente kompirice, Vina Vorić, Birota d.o.o. za kruh, Tent Event, dboki Sound&Light, HEP-Opskrba d.o.o., Metro Cash&Carry d.o.o., Miš d.o.o., Cvjećarna Floramy, Transporti Maršanić, Tiskara Sušak, Restoran Municipium,  Computer centar i  ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d  

Po završetku humanitarne akcije organizirat će se primopredaja čeka sa sveukupnim iznosom prikupljenih donacija za Udrugu Svjetionik.
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.