Novosti

  • Novosti
  • Udruženje obrtnika Poreč organiziralo edukaciju o prelasku na euro i zaštiti pot...

Udruženje obrtnika Poreč organiziralo edukaciju o prelasku na euro i zaštiti potrošača


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Jučer je u Obrtničkom domu u Poreču gđa Anita Jurjević održala najavljenu edukaciju pod nazivom: "PRELAZAK NA EURO I ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA". Pozivu na edukaciju odazvalo se dvadesetak obrtnika i obrtnica Poreštine. Prije samog predavanja, prisutnima se obratila Valencia Klarić, predsjednica Udruženja obrtnika Poreč, pozdravila je sve prisutne i pozvala obrtnike da se s prijedlozima i idejama o mogućim radionicama obrate u ured Udruženja. Radionica je bila interaktivna, a svi polaznici su dobili prezentaciju s predavanja putem maila.

Hrvatska uvodi euro kao svoju valutu početkom iduće godine, a već 5. rujna krenulo je dvojno prikazivanje cijena. Obrtnici će morati učiniti prilagodbe u poslovanju, osigurati pripreme informacijskog, financijskog i računovodstvenog sustava te opskrbu gotovim novcem. Krajem svibnja stupio je na snagu i novi Zakon o zaštiti potrošača, gdje se između ostalog, uvode nova pravila po pitanju provođenja popusta. Izmjene su dosta velike i zahtijevaju velike prilagodbe u poslovanju.

Gđa Jurjević detaljno je pojasnila pitanja do kojih sve promjena dolazi, što trebaju obrtnici napraviti sa svoje strane kako bi poslovanje na vrijeme pripremili na nadolazeće promjene i detalje te nova pravila za provođenje popusta na konkretnim primjerima, koja su pravila za preračunavanje kuna u eure, što se mijenja na računima i po pitanju prijave poreza, financijskih izvještaja, platnih lista, ugovora.

Udruženje obrtnika Poreč će i dalje u vlastitim prostorijama organizirati seminare, predavanja, radionice za obrtnike, a s ciljem njihovog informiranja i prilagodbe gospodarskim trendovima i propisima.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.