Novosti

  • Novosti
  • Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko svečano je proslavilo svoj Dan i bl...

Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko svečano je proslavilo svoj Dan i blagdan Sv. Katarine


Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko svečano je proslavilo svoj Dan i blagdan Sv. Katarine„Teritorijalno, mi smo jedno od većih obrtničkih udruženja. Trenutno imamo 517 obrta, što je u odnosu na godinu dana ranije 50 obrta više. To je vrlo pozitivno i nadam se da će se taj trend nastaviti i dalje, ali mislim da je to do opće gospodarske situacije u kojoj je trenutno nešto povoljnija klima. Ako ste pratili podatke Državnog zavoda za statistiku, vjerojatno ste primijetili da smo i županija koja ima broj zaposlenih u obrtu veći, dok pola županija u Hrvatskoj ima pad broja zaposlenih u obrtu. Naša županija tu prednjači, pa se nadamo da smo i mi tome pridonijeli jednim dijelom“, rekao je Panežić. Panežić koji je na čelu Udruženja relativno kratko, (za predsjednika je izabran u rujnu ove godine, nakon što je u srpnju iznenada preminuo dotadašnji predsjednik Ivan Solomun), kaže kako za svoj rad načelnu podršku gradova i općina imaju, ali se nadaju da ona neće ostati samo načelna. „Potporu gradova imamo. Sa Županijom još nismo uspjeli održati sastanak. Dosad smo održali sastanke sa svim gradonačelnicima i načelnikom Općine Topusko. Imamo zasad podršku, ali vidjet ćemo hoće li se ona pretočiti u djelo. Ovo je bio neki prvi korak – bilo smo kod gradonačelnika u Petrinji, Glini, Hrvatskoj Kostajnici. Svi su nam dali podršku i obećali da će nam pomoći i materijalno koliko budu u mogućnosti. Naravno, uvijek ima u toj lokalnoj sredini problema i znamo da se na toj razini puno toga ne može promijeniti – neke zakone – od komunalnih naknada ili doprinosa, teško je to mijenjati, ali svi su dali potporu i obećali da će nam pomoći koliko mogu“, kazao je Panežić. 

Od gradonačelnika i načelnika gradova i općina na čijem teritoriju djeluje Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, obrtnicima su se ovaj put pridružili gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan i načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić. Nakon prigodnih obraćanja, prema tradiciji ovog Udruženja, dodijeljena su priznanja zaslužnim obrtnicima. 
Priznanje „Majstor – stručni učitelj“ ove je godine dobio Krešo Čekić, vlasnik „Stolarije Čekić“, obrta za izradu proizvoda od drveta koji u Petrinji djeluje od 2012. godine. Priznanje za organizacijski rad“ dobila je Natalija Babić, vlasnica obrta za kozmetičke, pedikerske i frizerske usluge „Beauty centar Natali“ sa sjedištem u Petrinji. Priznanje za organizacijski rad“ primio je i Nenad Vorkapić, vlasnik ugostiteljsko – trgovačkog obrta Caffe bar Opatovina u Topuskom. 

Priznanje za životno djelo, posmrtno je dodijeljeno Ivanu Solomunu, nedavno preminulom predsjedniku Udruženja obrtnika Petrinja, Glina Topusko. Solomun, rođen 21. rujna 1960. u Hrvatskoj Kostajnici, 21 godinu je uspješno vodio bravarski obrt s kojim je bio poznat po cijeloj Hrvatskoj. Dužnost člana Skupštine Udruženja obrtnika Petrinja obavljao je u mandatnom razdoblju od 2010. do 2014. godine; člana Upravnog odbora ovog Udruženja od 2014. do 2016. godine, te predsjednika Udruženja od 2015. do 2016. godine. Na konstituirajućoj Skupštini novoosnovanog Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko 10.ožujka 2016. izabran za predsjednika. Aktivno je sudjelovao i u radu Upravnog odbora Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije čiji je član bio od 2016. godine, kao i Skupštine Obrtničke komore SMŽ. Također je od 2016. godine obavljao i dužnost potpredsjednika Obrtničke komore SMŽ. Udruženje obrtnika Petrinja 2014. godine mu je dodijelilo priznanje za organizacijski rad, a takvo priznanje primio je 2015. godine i od Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije. Svojim nesebičnim radom i zalaganjem pokrenuo je aktivnosti u Udruženju te se zalagao za sve obrtnike i na tome mu neizmjerno hvala“, rekao je sadašnji predsjednik Panežić, uručujući priznanje Ivani Solomun, kćeri svog prethodnika.
 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.