Novosti

  • Novosti
  • U organizaciji Udruženja obrtnika Poreč održan edukativan skup u ribarstvu i akv...

U organizaciji Udruženja obrtnika Poreč održan edukativan skup u ribarstvu i akvakulturi


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Udruženje obrtnika Poreč kao nositelj projekta usmjerenog na ribarstvo, od ponedjeljka 12. prosinca pa do srijede 14. prosinca 2022. u Obrtničkom je domu u Poreču organiziralo edukativni skup u ribarstvu i akvakulturi pod nazivom: „Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR-a Istarski švoj“. Trodnevni skup obuhvaćao je niz predavanja usmjerenih prema jedinicama lokalne samouprave s područja LAGUR-a „Istarski švoj“, predavanja usmjerenih gospodarskom sektoru te okrugli stol o zaključcima koji će poslužiti kao osnova za izradu studije razvoja ribarstva obalnog područja  LAGUR-a „Istarski švoj“.

Skup je otvorila uvodnim govorom predsjednica Udruženja obrtnika Poreč Valencia Klarić istaknuvši kako Udruženje nastoji pomoći obrtnicima te kako i taj skup pokazuje angažman u interesu ribara obrtnika i šireg gospodarstva. Na kraju govora, zaželjela je svima uključenim u projekt uspješan rad i kvalitetne zaključke.

U tri dana skupa na kojem su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, obrtnici i gospodarstvenici, o ribarstvu su izlagali ugledni znanstvenici mr. sc.Mario Lovrinov, dr. sc. Danijela Mioković i MBA Ivan Matijašević. Uvodna je izlaganja je održao predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić.

Projekt je financiran u 100% iznosu sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to u iznosu od 211.605,24 kn. U sklopu projekta nabavila se informatička i oprema za potrebe održavanja edukativnog skupa u ribarstvu i akvakulturi i to: projektor, pomični nosač za TV stalak, televizor i mini razglas. 

Kao najvažniji rezultat projekta izradit će se studija o ribarstvu, a popratne prezentacije sa skupa će imati usmjeravajući karakter i svrha će im biti da posluže kao osnovni orijentir u strukturiranju i potpori budućeg plana za bavljenje ribarstvom na području LAGUR-a „Istarski švoj“.

Naime, u gospodarenju ribarstvom uviđa se nedostatak definicije logističkih i razvojnih potreba u svim dosadašnjim sadržajima te je iste potrebno definirati i predložiti njihovo mjesto u prostoru te predložiti moguće razvojne komponente.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.