Novosti

  • Novosti
  • U Nagykanizsi održan svečani prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

U Nagykanizsi održan svečani prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U srijedu 8. lipnja 2022. godine u Nagykanizsi, Mađarska održan je svečani prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

Svečani prijem organizirao je počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. Atila Kos. Svečanost je održana u Honved Kaszino Tukorterem u Nagykanizsi.

Koprivničko-križevačku županiju predstavljali su tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, suradnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić i voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Marina Šandor Krznarić.

Uz brojne goste nazočni su bili i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić, počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykanizsi dr. Atila Kos, povjerenik premijera i član Mađarskog parlamenta Peter Cseresnyes, gradonačelnik grada Nagykanizse Balogh László, predsjednik Gospodarske i industrijske komore Nagykanizsa Joszef Polay, predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH Vanda Babić Galić, predstavnici Varaždinske i Međimurske županije i brojni drugi uzvanici.

Nazočni su istaknuli važnost prekogranične suradnje, a posebno doprinos Koprivničko-križevačke županije hrvatskoj zajednici u Mađarskoj. Posebno je istaknuta suradnja kroz potpisane Sporazume o suradnji između Koprivničko-križevačke županije i grada Nagykanizse koji ima status županije, a u okviru tog sporazuma i Sporazum o suradnji između Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi te Sporazum o suradnji između PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i Agencije za razvoj grada Nagykanizsai Varosfejleszto Kft.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.