Novosti

  • Novosti
  • Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju

Svečana podjela diploma o majstorskom zvanju


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održana je svečana dodjela diploma o majstorskom zvanju i Zahvalnica za sudjelovanje u izradi standarda zanimanja.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, tajnici Udruženja obrtnika, majstori i obrtnici.

Majstorski ispit najviši je stupanj strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, a uspješno položen ispit pruža mogućnost otvaranja vlastitog obrta s liste vezanih obrta ili vođenja obrta za drugog obrtnika.

Diplome su dodijeljene majstorima koji su položili ispit u sljedećim rokovima: rujan i prosinac 2019. godine, veljača, svibanj, rujan i prosinac 2020. godine, veljača, svibanj, rujan i prosinac 2021. godine te veljača i svibanj 2022. godine. U svim navedenim rokovima majstorski ispit prijavilo je 127 kandidata u 31 zanimanju. Od tog broja 94 polaznika uspješno je položilo sve propisane ispite i steklo zvanje majstora.

Nakon podjela majstorskih diploma održana je podjela Zahvalnica za sudjelovanje u izradi standarda zanimanja i doprinos razvoju sustava obrazovanja prilagođenog tržištu rada. Hrvatska obrtnička komora je sudjelovala u izradi standarda zanimanja koji se izrađivao u sklopu projekta Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije obrtnici s područja naše županije angažmanom, stručnim znanjima i dugogodišnjim iskustvom u struci doprinijeli su izradi standarda zanimanja u cilju što boljeg razvoja sustava obrazovanja u skladu s potrebama tržišta rada.

Irena Kovačić, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije istaknula je kako nam je svima želja da sve više novih majstora otvori obrt i okuša se u svijetu poduzetništva. Također, naglasila je kako je cjeloživotno učenje nužno za uspješno obavljanje posla, pogotovo u strukovnim zanimanjima. Zahvalila je i obrtnicima koji su sudjelovali u izradi standarda zanimanja i na taj način svojim stručnim znanjima i dugogodišnjim iskustvom u struci doprinijeli razvoju sustava obrazovanja prilagođenog tržištu rada.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije u svojem je obraćanju istaknuo važnost fokusiranja na razvoj obrtništva, a posebno na deficitarna obrtnička zanimanja. Podržao je i pohvalio aktivnosti koje provodi Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kojima se doprinosi razvoju obrtništva, a time i cjelokupnog gospodarstva.

U razdoblju od 1997. do 2022. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, majstorski ispit prijavilo je 773 kandidata, a položilo njih 639. Majstorske ispite u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije moguće je polagati za 36 zanimanja u sva četiri ispitna roka – veljača, svibanj, rujan i prosinac.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.