Novosti

  • Novosti
  • Svečana Akademija HOK a: Obrtniku iz Imotskog Slivna "Zlatne ruke", a učeniku iz...

Svečana Akademija HOK-a: Obrtniku iz Imotskog Slivna "Zlatne ruke", a učeniku iz Splita "Šegrt Hlapić"


lorem ipsum dolor sit thumb

Iskusni obrtnik iz Slivna kod Imotskog Nediljko Nogalo i mladi učenik Obrtno tehničke škole iz Splita Nikola Vukan nagrađeni su vrijednim priznanjima na održanoj svečanoj Akademiji HOK-a u Zagrebu. Dan Hrvatske obrtničke komore održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, a tom su prigodom uručena brojna priznanja obrtnicima iz cijele Hrvatske pa tako i iz naše županije. 

Najviše priznanje HOK-a, statuu Zlatne ruke s poveljom, u Splitsko-dalmatinsku županiju donio je tradicijski kovač Nediljko Nogalo koji nije krio zadovoljstvo ovim vrijednim priznanjem. 

- Ovo je velika čast za sav naš rad i trud i ovo se ne događa svaki dan. Zahvalio bih se gospodi iz Obrtničke komore na odličnoj organizaciji i prigodi da se družimo s kolegama obrtnicima iz cijele Hrvatske. Mladim obrtnicima poručio bih da se uhvate posla i da se trude jer se od ozbiljnog posla može dobro živjeti i nema potrebe da odlaze i napuštaju domovinu. Mi smo sedma generacija kovača u obitelji i nastojat ćemo uključiti i osobe sa strane kako bi nastavili našu višestoljetnu tradiciju, kazao je Nogalo.

Da se za budućnost obrta ne treba brinuti dokazuje i priznanje Šegrt Hlapić kojeg je kao najbolji učenik od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dobio Nikola Vukan iz Splita. Ovaj je mladi vodoinstalater po svoje priznanje stigao u pratnji razrednice Gordane Matković koja je istaknula da je Nikola ovo priznanje zaslužio svojim vrijednim radom, željom za napredovanje u struci kao i pomaganjem kolegama kroz cijelo svoje školovanje. 

- Nikola je ove godine zajedno s instalaterom grijanja Vladom Šošićem, ujedno i prijateljem iz razreda, postao državni prvak u disciplini kućne instalacije u organizaciji World Skills Croatia pod mentorstvom profesora Krste Tarabarića. Ne moram posebno naglašavati koliko smo ja, svi ostali profesori i ravnatelj Kalebić ponosni što je Nikola naš učenik - zaključila je Matković.

Dobitnicima vrijednih priznanja čestitao je i Ivan Gotovac, predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije.

 

- Ponosan sam na naše starije i iskusne, ali i buduće mlade obrtnike. Raduje me svako priznanje koje stiže u našu županiju. Priznanja su zalog, ali i osobna obveza za nastavak dobrog rada u svrhu daljnjeg promicanja i razvijanja obrtništva. - kazao je Gotovac, ujedno i sam vlasnik Zlatnih ruku. 
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.