Novosti

  • Novosti
  • Srednja strukovna škola Varaždin – dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ za najbolju s...

Srednja strukovna škola Varaždin – dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ za najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj


sfVeć tradicionalno, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uručuje nagradu „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku. Ove godine nagradu za najbolju školu, na prijedlog Obrtničke komore Varaždinske županije dobila je Srednja strukovna škola Varaždin te je proglašena najboljom školom i izvođačem programa za obrtnička zanimanja u Republici Hrvatskoj.

Nagradu “Šegrt Hlapić”, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje u svrhu promicanja strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja i obrtništva u cjelini.

„Obrtnička komora Varaždinske županije dugi niz godina uspješno surađuje sa Srednjom strukovnom školom, izuzetno nam je drago da je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prepoznalo Srednju strukovnu školu Varaždin kao školu koja promiče dignitet obrtničkih zanimanja i naglašava važnost uloge strukovnog obrazovanja u razvoju gospodarstva“, uz čestitke Školi istaknuo je Mario Milak, predsjednik Obrtnička komore Varaždinske županije.

U Srednjoj strukovnoj školi Varaždin realizira se 12 nastavnih planova i programa za zanimanja u sustavu vezanih obrta, učenici postižu mnogobrojne vrhunske rezultate u svim programima i zanimanjima na  međužupanijskim i državnim natjecanjima te izložbama i smotrama. U više navrata škola je bila i domaćin natjecanja učenika strukovnih zanimanja - Državno natjecanje učenika tekstila i galanterije, Državno natjecanje drvne struke, Međužupanijska natjecanja učenika frizera te Međužupanijska natjecanja učenika kozmetičara. Srednja strukovna škola odlikuje se dugogodišnjim radom na projektima, a kao partner ili vodeći partner sudjeluju u nekoliko velikih državnih, međunarodnih i EU  projekata i učeničkih razmjena.

Bogatstvo raznolikosti struka i vrsni rezultati učenika čine Srednju strukovnu školu Varaždin prepoznatljivom te su putokaz prema budućnosti u kojoj su konkurentnost, inovativnost i kreativnost počela koja oblikuju njenu misiju i viziju.

Sve su to odlike koje je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te opravdano dodijelilo nagradu „Šegrt Hlapić“ Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.