Novosti

  • Novosti
  • Solidarnost riječkih obrtnika u doba koronakrize uz poruku: „Budimo odgovorni, o...

Solidarnost riječkih obrtnika u doba koronakrize uz poruku: „Budimo odgovorni, ostanimo pozitivno – negativni“


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena tijekom prosinca i siječnja će, u svojim prostorijama, svojim članovima dijeliti zaštitne maskice za lice koje su iskrojile i sašile članice Sekcije krojača i modnih dizajnera Udruženja.

Udruženje obrtnika Rijeka, uz svoj rad na unaprjeđenju položaja obrtništva i obrtnika, u javnosti je poznato i po svojem humanitarnom djelovanju te već 14 godina zaredom organizira humanitarnu Maškaranu jotu. Tijekom 2020. godine podijelilo je 1000 obroka najpotrebitijima pogođenih koronakrizom te u mjesecu darivanja, potpuno posebnom u odnosu na sve prethodne, odlučilo je dodijeliti poklone svim svojim članovima.

Atelier mode M. S. & S te krojački obrti Botun, D’Image, Lilium dresses, Rubi porubi i Stopica nisu dvojili ni sekunde te su dio svog radnog vremena odvojili za šivanje 3127 kvalitetnih, zaštitnih maski za svoje kolege obrtnike. Tiskarski obrt AB graf i Gec d.o.o. svojim su sponzorstvom također sudjelovali u realizaciji projekta.

#IspodJeUvijekOsmijeh slogan je koji krasi jednu stranu zaštitne maske Udruženja, a nosi poruku riječkih obrtnika, čije su glavne karakteristike marljivost, trud i upornost, da odgovornim ponašanjem zbog sebe i drugih moramo ostati pozitivno - negativni  te nastaviti raditi kako bi se očuvala radna mjesta i doprinijelo svojim radom.

„Početkom godine sve je upućivalo na to da nam predstoji još jedna godina u kojoj će obrtnici svojim uspješnim poslovanjem doprinijeti rastu gospodarstva, ali već prva vijest o izbijanju koronavirusa osvijestila je sve i brzo smo shvatili na koji način treba djelovati. U mnogim neprilikama do sada pronašli smo način i put kako jedni drugima biti podrška kada je najteže. Podjelom maskica želimo još jednom pozvati javnost na društveno odgovorno ponašanje u cilju prevencije širenja zaraze koronavirusom što je vrlo važno u ovim teškim vremenima. Stoga pozivam sve naše članove da se jave u naše Udruženje u Vukovarskoj 21 i preuzmu svoje poklone. Iskoristio bih ovu priliku da svima poželim sve najljepše za nadolazeće blagdane uz nadu da ćemo odgovornim ponašanjem što prije zakoračiti u staro normalno.“ – zaključuje Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka.

 
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.