Novosti

  • Novosti
  • Sljedeći meetup "Local IT y" u studenom!

Sljedeći meetup "Local-IT-y" u studenom!


U utorak, 28. rujna 2021., u Udruženju obrtnika Pazin, održan je inicijalni sastanak s Cehom ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin, a na kojem su sudjelovali predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Stanislav Briškoski i predsjednica Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić te predstavnica Razvojne agencije Srce Istre i ugostitelji Pazinštine.

Cilj sastanka bio je predstaviti planove za organizaciju meetup-a i njihovo značenje za lokalnu zajednicu. U tom smislu, predstavljen je aktualni javni poziv kojim se poziva ugostitelje da se uključe na način da se u njihovim objektima okupe predstavnici interesnih skupina na određenu temu te da raspravljaju o identificiranim problemima u formalnom dijelu u obliku panel diskusija, konferencija, predavanja, radionica i edukacija, a neformalni dio umrežavanja predviđen je za rješenja, prijedloge i ideje.

Svaki meetup predstavlja priču za sebe, ali pruža i priliku za nastavak, nadogradnju i razvoj. Isto tako, cilj nam je uključiti i digitalne nomade koji donose nove perspektive i znanja (if you are reading this, visit us in coworking in Pazin) i priliku za suradnju.Locally_UO Pazin

Razvojna agencija Srce Istre želi povezati poduzetnike, javni sektor i obrazovne institucije s naglaskom na nove prilike koje donosi ovo financijsko razdoblje Europske unije (2021. – 2027.).

 Na jučerašnjem sastanku su se tako donijeli zaključci i istaknuli problemi s kojima se nose ugostitelji, a koji obuhvaćaju:

1. Nedostatak radne snage u ugostiteljstvu i kako dalje?

2. Izdavanje dozvola za strane radnike iz trećih zemalja.

3. Povezivanje ugostitelja s lokalnim OPG-ovima i dodjela oznake prepoznatljivosti.

Tim povodom, na sljedećem meetup-u okupit će se ugostitelji, IT sektor, lokalne akcijske grupe i svi zainteresirani za lokalni razvoj, a ovom prilikom najavljujemo meetup u studenom - LocalITy, a za više informacija pratite nas na društvenim mrežama ili nas posjetite u Pazinu.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.