Novosti

  • Novosti
  • Skupština Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije donijela program rada ...

Skupština Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije donijela program rada za 2020. godinu


POK VPŽ SkupštinaU prostoru Udruženja obrtnika u Virovitici, 19. prosinca održana je treća redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Predsjednik Komore Zoran Horić uvodno je informirao članove Skupštine o prijenosu vlasničkih udjela u trgovačkom društvu VIROEXPO d.o.o. na Virovitičko-podravsku županiju bez naknade. Time su ostvareni uvjeti za daljnja ulaganja i proširenje aktivnosti vezanih za korištenje višenamjenske dvorane u kojoj se održava VIROEXPO, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.
U nastavku sjednice donesena je odluka o razrješenju i imenovanju članova Upravnog odbora te su odobreni Program rada i Financijski plan Komore za 2020. godinu. U raspravi je istaknuto kako je najbitnija pojačana promocija obrtništva i obrtničkih te tradicijskih zanimanja. 
Komora podupire tradicijske obrte u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i konstantno radi na promociji obrtništva kako bi popularizirala taj vid samozapošljavanja i rada u obrtničkim zanimanjima. 
Predsjednik Horić rekao je da se obrtnici redovno obraćaju Komori za savjete jer ih zanimaju iskustva iz prakse, kao i problemi s kojima bi se mogli susresti. Najavio je da će Komora pojačano raditi i na edukaciji mladih, posebno učenika strukovnih škola, što omogućavaju nove izmjene i dopune Zakona o obrtu.  Smatra da je nužno poticati mlade na ostanak u Hrvatskoj i razvoj struke za koju se školuju. 
Na Sjednici su prisustvovali i zamjenik virovitičko-podravskog župana, Darko Žužak, gradonačelnik Slatine, Denis Ostrošić, zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek-Golinac, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, Neda Martić te Andrea Poslek u ime HGK-a Županijske komore Virovitica, koji su svim obrtnicima zaželjeli uspješno poslovanje i sretne blagdane. 
Na kraju sjednice uručena su priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva, unaprjeđenje rada obrtničkih udruženje i obrtničkih institucija za 2019. godinu. Zahvalnice su dobili Nataša Majstorović, Zoran Rudec, Boris Steiner, Anita Sulimanac i Mario Veličan, priznanja Anica Kvrgić, Vesna Rengel, Zvonko Šantić, Davor Veseli i Tihomir Živko, dok su Povelje dobili Željko Šubić, Damir Vanek i Franjo Vulić. (foto: icv.hr) 
 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.