Novosti

  • Novosti
  • Sajam #StrukoVizija: Sajam strukovih vještina – ili kako smo pokazali zajedništv...

Sajam #StrukoVizija: Sajam strukovih vještina – ili kako smo pokazali zajedništvo, kreativnost i budućnost strukovnih škola i strukovnih zanimanja


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije, šest strukovnih škola u Međimurskoj županiji (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec, Srednja škola Čakovec, Srednja škola Prelog i Tehnička škola škola Čakovec) ujedinilo je svoje snage prošlog petka u dvorani Graditeljske škole Čakovec na #StrukoViziji - Sajmu strukovnih vještina.

U sklopu sajma održana su još dva vrijedna događanja:

  • međužupanijsko natjecanje u izradi i ispitivanju nosivosti Mostova od špageta (natjecali su se učenici Tehničke škole Bjelovar, Srednje škole “Ivan Seljanec“ Križevci i Graditeljske škole Čakovec) koje se održalo u predvorju dvorane Graditeljske škole Čakovec
  • predavanje i panel rasprava na temu „Umjetna inteligencija u strukovnim zanimanjima“ uz gosta predavača g. Borisa Jokića – održano u multimedijalnoj dvorani RCK Tehničke škole Čakovec

Svaka je škola istaknula najbolje od svoje struke kroz demonstracije vještina i zabavne prezentacije, pa su naši sedmaši i osmaši na štandu Gospodarske škole Čakovec mogli isprobati vozačke sposobnosti na simulatoru vožnje, urediti se kod frizera i kozmetičara, sašiti sandale, isprobati zdrave proizvode od jabuka sa njihovog gospodarstva, ali i pogledati zanimljivu modnu reviju..

Srednja škola Prelog prezentirala je svoja ugostiteljska zanimanja i zanimanja iz područja ekonomije i financija. Na njihovom živopisnom štandu pokazali su nam kako biti kreativan i ekološki osviješten, učili smo kako napraviti bezalkoholne koktele ili flambirati jagode, a gost Tomislav Špiček okupio je velik broj posjetitelja u igri pogađanja.

Graditeljska škola Čakovec pokazala je svu kreativnost graditeljskih zanimanja, pa smo na njihovom štandu zidali, lijepili keramiku, vrtili lončarsko kolo, rezali cijevi, konstruirali namještaj, a budućim učenicima predstavila su se i dizajnerska zanimanja.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec pripremila je upečatljive prezentacije svojih vježbeničkih tvrtki te mnogobrojnih Erasmus projekata, a posebno zanimljivo natjecanje bilo je u njihovom Escape roomu.

Brojni posjetitelji zaustavljali su se na živopisnom štandu Srednje škole Čakovec gdje su nam učenice i učenici predstavljali vještine u medicinskoj struci – mjerili su tlak i šećer, masirali, prezentirali vježbe razgibavanja i vađenja krvi, te su predstavili i novo zanimanje koje će upisivati – farmaceutski tehničar.

Tehnička škola Čakovec na sajmu je predstavila zanimanja iz strojarskog sektora, pa je velik broj učenika isprobao zavarivanje na simulatoru, upoznao se sa tehnologijom CNC strojeva, 3D printera, robotikom i panelom za fluidnu tehniku.

Potporu manifestaciji #StrukoVizija pružili su i brojni partneri – Međimurska županija, Grad Čakovec, Pučko otvoreno učilište Čakovec, Pučko otvoreno učilište Prelog, HGK-Županijska komora Čakovec i HZZ-Područni ured Čakovec, a posebno je potrebno istaknuti angažman Graditeljske škole Čakovec, njihovih djelatnika i učenika koji su osigurali smještaj sajmu, te gospodina Panić Marka iz tvrtke ELEKTRO-PANIĆ d.o.o. koji je pripremio cjelokupnu elektro infrastrukturu sajma.

Osim škola i partnera, na sajmu su se predstavili i brojni obrtnici i trgovačka društva koji su budućim srednjoškolcima demonstrirali svoje strojeve, vještine i proizvode, te im na taj način zorno pokazali raznolikost i atraktivnost strukovnih zanimanja (HIT -FASADE j.d.o.o., Kozmetički salon Kristina, MUP-Policijska uprava međimurska, Bravarija Murković, Strojobravarski obrt Novak, KOVINOPLASTIKA KRUŠELJ d.o.o., AUTOELEKTRIKA NOVAK d.o.o. i ELEKTRO-PANIĆ).

Sponzori sajma koji su omogućili pripremu kvalitetnog i raznolikog sadržaja (MEĐIMURJE PLIN d.o.o., PMP-METALL d.o.o. , ING-GRAD d.o.o, OTP-BANKA d.o.o., MEĐIMURSKE VODE d.o.o., NDK d.o.o., HAIX OBUĆA d.o.o., TUBLA d.o.o., PANA WINDOWS d.o.o.) predstavili su svoje tvrtke na sajmu i ostvarili brojne kontakte sa svojim budućim naučnicima i nastavnicima strukovnih škola.

Odličan odaziv svih uključenih škola, naših partnera i sponzora, a ponajviše pozitivne reakcije osnovnoškolaca  poticaj su da ova manifestacija postane tradicija i motivacija da iduće godine budemo još bolji!
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.