Novosti

  • Novosti
  • Radni sastanak predstavnika udruženja obrtnika

Radni sastanak predstavnika udruženja obrtnika


jNastavljajući dugogodišnju suradnju i prijateljstvo, u prostorijama Udruženja obrtnika Jastrebarsko održan je radni sastanak i već tradicionalni susret Udruženja obrtnika Jastrebarsko – Karlovac, kojima su se ove godine pridružili predstavnici prijateljskog Udruženja obrtnika Rijeke, ususret inicijativi za potpisivanje povelje prijateljstva triju udruženja, koje se planira krajem mjeseca ožujka.

Na predložene teme dnevnog reda; dogovor o suradnji i mogućnost nastupa prijateljskih udruženja na jaskanskom obrtničkom sajmu, o pripremama i organizaciji drugog obrtničkog sajma, zajedno s manifestacijom „Cvjetna Jaska“, nazočni su doznali od Ljiljane Meštrić iz agencije Hram. Manifestacije se planiraju održati 09. i 10. svibnja 2020. godine, uz još sadržajnije izdanje sajma koji će objediniti obrtnike sa šireg jaskanskog područja i Zagrebačke županije, kao i gostujuća prijateljska udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, uz poseban naglasak na podršku i suradnju obrtnika prijateljskih Udruženja Rijeke i Karlovca.
Kao uvod u sajam, namjera je Udruženja obrtnika Jastrebarsko organizirati i obrtničku izložbu s dokumentima, predmetima i ostalim eksponatima koji svjedoče o dugoj obrtničkoj tradiciji u jaskanskom kraju, a mjesto događaja biti će žitnica u perivoju dvorca Erdody.

O temi aktualno stanje u obrtništvu uz istaknutu problematiku obrazovanja i upisa za obrtnička zanimanja, nedostatka radne snage i novog Zakona o obrtu svoje osvrte dali su i predsjednici i nazočni članovi te su se međusobno uputili u aktivnosti, događaje i daljnje planove svojih udruženja. Karlovačko udruženje tako je najavilo održavanje izložbe cvjećara Cvjetna razglednica Gradu Karlovcu u srpnju i obrtnički sajam u rujnu.

Riječko udruženje ovom prigodom poziva članove na podršku 14. humanitarnoj manifestaciji Maškarana jota, koja će se održati u subotu 22. veljače 2020. od 11,00 do 13,00 sati na Trgu Republike Hrvatske. Ove godine sva prikupljena sredstva donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje za opremanje praktikuma djece s invaliditetom za zanimanje servir/servirka i konobar. Budući je grad Rijeka nosioc velikog kulturnog projekta – Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020, Udruženje će ove godine u tu čast organizirati modnu reviju na temu Karolina Riječka.

Puno aktualnih i zajedničkih tema povod su nastavku suradnje i u budućnosti, zaključak je radnog dijela sastanka sa željom daljnjeg razvoja prijateljskih i gospodarskih međusobnih odnosa udruženja i njihovih obrtnika.

Sudjelovali su obrtnici predstavnici jaskanskog udruženja na čelu s predsjednikom Udruženja Stipom Bučarom, predstavnici riječkog udruženja predsjednik Darko Sertić i tajnica Sandra Pavlić, te ispred Udruženja obrtnika Grada Karlovca predsjednik Željko Vuković, tajnik Miroslav Seljan i članovi karlovačkog udruženja.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.