Novosti

  • Novosti
  • Promocija upisa u obrtnička zanimanja

Promocija upisa u obrtnička zanimanja


Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije redovito i sustavno provodi promociju obrtničkih zanimanja i upisa u srednje strukovne škole kroz niz aktivnosti u suradnji sa strukovnim i osnovnim školama svoje županije. 

Kako bi se potaknuli učenici osnovnih škola da svoje školovanje nastave u nekom od obrtničkih zanimanja, svake godine Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije organizira aktivnosti kao što su sastanci s roditeljima i učenicima osnovnih škola, osigurava organizaciju i prijevoz učenika na dane otvorenih vrata strukovnih škola te organizira prezentaciju obrtničkih zanimanja na brojnim manifestacijama. 

Cilj promocije obrtničkih zanimanja jest približiti obrtništvo učenicima i njihovim roditeljima, informirati ih o prednostima obrazovanja za obrtništvo kako bi se smanjile postojeće predrasude o školovanju za obrtnička zanimanja te na taj način povećati odaziv učenika na upis u programe deficitarnih obrtničkih zanimanja. 

Budući da je ove godine Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije ograničena trenutnom situacijom zbog koje ne može provoditi aktivnosti na terenu, aktivnosti promocije strukovnih zanimanja preselili su u online okruženje. Započeli su s objavom tekstova i video uradaka s informacijama o deficitarnim obrtničkim zanimanjima i mogućnostima upisa istih u strukovnim školama svoje županije. Na Facebook stranici Želim biti majstor te na njihovom Youtube kanalu mogu se pronaći video materijali u kojima su predstavljene županijske strukovne škole i zanimanja za koja školuju. 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.