Novosti

  • Novosti
  • Promocija strukovnih zanimanja u Pazinu

Promocija strukovnih zanimanja u Pazinu


PazinU organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i Udruženja obrtnika Pazin u srijedu 12. veljače 2020. organizirana je promocija strukovnih zanimanja sa Srednjim školama koje su specijalizirane za obrazovanje učenika na polju strukovnih i srodnih zanimanja u Istarskoj županiji.

U Pazinu je pred više od 200 učenika završnih razreda osnovnih škola Pazinštine održana  prezentacija u sklopu projekta promocije obrtničkih zanimanja. Predsjednik Komore Robert Momić i predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini pozdravili su prisutne te objasnili zadaće i ciljeve projekta.

Predstavilo se ukupno šest škola: Strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja (ravnatelj Emil Nimčević), Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč (ravnateljica Vesna Baranašić), Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (pedagoginja Žuža Gotesman), Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile Pazin (ravnateljica Suzana Poropat Božac), Industrijsko obrtnička škola Pula (ravnatelj Petar Gavrić) i Tehnička škola Pula (ravnateljica Sandra Balde).

Svoj put, djelatnosti i obrte predstavili su vlasnica Obrta za proizvodnju kolača “Antica” iz Lindara Alida Vadanjel, vlasnica Obrta za knjigovodstvene usluge “Numer” iz Pazina Karmen Gašparini, suvlasnik Zajedničkog obrta za informatičke usluge “E-Computing” iz Pazina Elvis Jurić i vlasnik Obrta za informatičke usluge “Elin” iz Pazina Ivan Guštin.

Uz paletu školskih programa, predstavljene su mogućnosti nastavka obrazovanja i/ili pokretanja vlastitog poduzetničkog projekta, mogućnosti stipendiranja, kao i preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima.

 

 

 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.