Novosti

  • Novosti
  • Prezentacija obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola na 24. Obrtn...

Prezentacija obrtničkih zanimanja učenika srednjih strukovnih škola na 24. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci i ove godine organizirala je prezentaciju obrtničkih zanimanja na 24. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije osigurala je sve materijale i zaštitnu odjeću potrebne za prezentaciju zanimanja, kao i prijevoz te sendvič i sok.

Učenici iz prethodno spomenutih strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, tijekom tri dana Sajma prezentirali su svoja znanja i vještine u sljedećim zanimanjima: frizer, kozmetičar, pediker, strojobravar, CNC operater, elektroničar-mehaničar, automehatroničar, stolar, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, ekonomist, elektroinstalater, elektromehaničar, elektroničar mehaničar, tehničar za računalstvo, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, automehaničar, strojarski računalni tehničar, zidar, tesar, građevinski tehničar, krojač, kuhar, konobar, hotelijersko turistički tehničar i komercijalist.

Prezentacijom obrtničkih zanimanja nastojalo se potaknuti učenike na upis zanimanja koja će im omogućiti brži put do zapošljavanja i putem kojih će moći brže ostvariti vlastite prihode te im se nastojalo demonstrirati sva znanja i vještine koja su im potrebna za upis u pojedina zanimanja. Učenici su tijekom posjeta Sajmu imali mogućnosti vidjeti kako učenici srednjih strukovnih škola izrađuju neki dio posla koji je vezan uz pojedino zanimanje, uz mogućnost postavljanja pitanja učenicima prezenterima i dobivanja potrebnih informacija vezanih za upis u pojedine obrazovane programe i njihove specifičnosti.

Sajam je posjetilo oko 600 učenika osmih razreda osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije.
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.