Novosti

  • Novosti
  • Predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko križevačke 2021./2022.

Predstavljen Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke 2021./2022.


U četvrtak 27. svibnja 2021. godine u dvorani Srednje škole Koprivnica predstavljen je Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2021./2022. godine.

Projekt je pokrenula Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK – Županijska komora Koprivnica i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci.

Vodič je namijenjen učenicima i sadrži sve potrebne informacije o srednjim školama i svim zanimanjima koje učenici mogu upisati na području Koprivničko-križevačke županije.

Predstavljanju Vodiča prisustvovali su Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Renata Lohajner, viši stručni suradnik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja županije.

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije istaknuo je kako je Vodič kroz srednje škole iznimno važan ne samo učenicima koji odlučuju kojim smjerom nastaviti svoje obrazovanje, već i njihovim roditeljima koji kroz Vodič mogu dobiti sve potrebne informacije o srednjim školama i zanimanjima na području županije.

Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije naglasio je važnost promocije strukovnog obrazovanja i obrtničkih zanimanja te je pozvao roditelje i učenike da se obrate u Komoru za sve dodatne informacije vezano za upise u zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja. Također, naglasio je da je obrazovanje, ali i osigurana kvalitetna praktična nastava u licenciranim radionicama, jedini način da se dobije kvalitetna radna snaga u obrtničkim zanimanjima.

Nakon održanih govora svih partnera koji su sudjelovali u izradi Vodiča, Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine predstavila je Vodič čiji je najvažniji dio predstavljanje škola kroz programe koje one provode. Svaka škola ima upisni plan i osnovne informacije, a onda su predstavljeni programi zanimanja.

Vodič je dostupan u tiskanom obliku, ali i u digitalnom obliku kako bi bio što dostupniji zainteresiranoj javnosti.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.