Novosti

  • Novosti
  • Predsjednici UO Bjelovar Gabrijeli Mariji Patačko uručeno javno priznanje „Pečat...

Predsjednici UO Bjelovar Gabrijeli Mariji Patačko uručeno javno priznanje „Pečat Grada Bjelovara“


Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja i ove je godine obilježen svečano i dostojanstveno u srijedu 29. rujna 2021. godine. Tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara koja je održana na Spomen području Barutana zaslužnim osobama uručena su i vrijedna priznanja.

Jedan od dobitnika javnih priznanja je i predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijela Marija Patačko, vlasnica Frizerskog obrta „Gabi“, kojoj je uručeno javno priznanje „Grb Grada Bjelovara“ za značajan doprinos na području gospodarstva.

Gabrijela Marija Patačko vlasnica je renomiranog bjelovarskog frizerskog salona koji uspješno posluje punih 29 godina. Pod njezinim stručnim vodstvom brojne naučnice postale su frizerke, a kroz salon se usavršilo sedam radnica koje su danas njezine kolegice obrtnice na što je izrazito ponosna. Ulažući mnogo truda u edukacije i usavršavanja, nakon osvojenih mnogih gradskih i županijskih natjecanja i revija, svoj rad okrunila je 1998. godine osvajanjem prvog mjesta na Državnom prvenstvu frizera u najtežoj kategoriji.

Svojom aktivnošću i volonterskim radom istaknula se u radu tijela Hrvatske obrtničke komore (Sud časti i Komisija za dodjelu priznanja), Obrtničke komore BBŽ, a posebno svog matičnog Udruženja obrtnika Bjelovar. Dugi niz godina bila je predsjednica Ceha frizera i kozmetičara kao i član Upravnog odbora, da bi 2018. godine postala predsjednicom Udruženja obrtnika Bjelovar.

Za njezin nesebičan volonterski rad, zalaganje i promoviranje frizerske struke primila je priznanje Obrtničke komore BBŽ – Plaketu „Zlatne ruke“ 2004. godine i priznanje HOK-a – „Povelju komore“ 2019. godine.

Tijekom mandata predsjednice Udruženja obrtnika Bjelovar nesebično se bori za prava svih svojih kolega obrtnika kako bi im barem malo olakšala poslovanje koje nije lako i jednostavno, naročito u zadnje vrijeme zbog pandemije koronavirusa. U njezinu radu također treba istaknuti i suradnju UO Bjelovar s Gradom Bjelovarom koju je uspjela podići na višu razinu.

Humanitarnim radom bavi se dugi niz godina nesebično pomažući potrebitima, što je rezultiralo izgradnjom doma jednoj obitelji u potresom razrušenoj Petrinji.  

Svim dobitnicima javnih priznanja je ovo velika potvrda da su svojim radom i djelovanjem pridonijeli promociji Bjelovara. Takva priznanja i nagrade velika su motivacija i drugim građanima da svojim radom, aktivnostima i učinkovitošću doprinesu afirmaciji svoga grada.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.