Novosti

  • Novosti
  • Poziv ugostiteljima i trgovcima za pripremu "VESELOG PROSINCA" u Pazinu za prila...

Poziv ugostiteljima i trgovcima za pripremu "VESELOG PROSINCA" u Pazinu za prilagođeni program manifestacije


sdfvVeseli prosinac u Pazinu je manifestacija koja se održava već dugi niz godina. Ove godine, zbog epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, manifestacija će biti prilagođena aktualnim epidemiološkim mjerama.

Program festivala palačinki kod ugostitelja i trgovaca

Svake godine Veseli prosinac započinje manifestacijom Festival palačinki u Pazinu. Ove se godine neće održati centralno događanje sa kulturno-zabavnim programom i centralnom ponudom palačinki već će se organizirati u reduciranom obliku te su ugostitelji, trgovci i turistički subjekti pozvani da se svojom ponudom uključe u programe Slatki vikend, Slatki shopping i Slatki posjeti.

Kako je dosadašnja međusobna suradnja ugostitelja, obrtnika, udruga i institucija bila vrlo uspješna Grad Pazin je, u suradnji sa Turističkom zajednicom središnje Istre i Udruženjem obrtnika Pazin, pozvao lokalne ugostitelje na nastavak započete tradicije u organizaciji Slatkog vikenda na način da se tijekom prvog vikenda u prosincu, od petka 4. do nedjelje 6.prosinca, u ugostiteljskim objektima središnje Istre nude palačinke spravljene po vlastitoj recepturi uz promotivne cijene, a sve u cilju zadržavanja duha Festivala palačinki. Pozivi su upućeni na mail adrese svih ugostiteljskih objekata s područja Središnje Istre od strane Turističke zajednice Središnje Istre.

Slatki posjeti obuhvaćaju kulturne i turističke sadržaje s područja Grada Pazina na koje se nude popusti u periodu od 4. do 6. prosinca. Proteklih godina uključili su se: Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre, Speleo avantura u Pazinskoj jami te ZIP Line te se nadamo da će se i ove godine odazvati pozivu. Pozivi su upućeni na mail adrese svih potencijalnih sudionika s područja Središnje Istre od strane Turističke zajednice Središnje Istre.

Slatki shopping obuhvaća trgovine s područja Grada Pazina koje nude popuste povodom održavanja Festivala palačinki. Ovim putem pozivaju se zainteresirane trgovine da se pridruže Slatkom shoppingu, ukoliko su u mogućnosti nuditi najmanje 20% na dio ili cijeli asortiman, te ukoliko to epidemiološke prilike budu dopuštale da u subotu 5. prosinca budu duže otvoreni u odnosu na redovnu subotu, odnosno najmanje do 17 sati. Također, ukoliko bude postojao interes za rad 6. prosinca od strane većine prijavljenih trgovina može se po prvi puta Slatki shopping nastaviti i u nedjelju s ponudom prigodnih popusta i akcija, a sve kako bi dodatno privuklo kupce.

Više informacija vezano za navedeni poziv i sama prijavnica može se pronaći OVDJE.

Božićni sajam u Pazinu gotovo čitav prosinac

Uz Festival palačinki Grad Pazin je ove godine dodatno osigurao 6 adventskih kućica te 8 štandova za Božićni sajam koji će trajati od 4. do 24. prosinca na glavnom gradskom trgu gdje će raspored kućica i štandova biti organiziran na način da se spriječe značajnija grupiranja posjetitelja.

Upućen je poziv sve zainteresirane pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje trgovinske djelatnosti te za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom prostoru, kao i neprofitne udruge i ustanove da građanima Pazina i posjetiteljima ponude svoje proizvode, bilo da su to: palačinke i ostala prihodna hrana i poslastice (kobasice, kolači, bomboni, med i slično), kuhano vino, craft pivo ili neko drugo neobično blagdansko piće ili možda ukrasni i umjetnički predmeti, nakit, božićno-novogodišnji ukrasi, božićna drvca, igračke, čestitke, suveniri, svijeće, aranžmani ili nešto slično. Štandovi i adventske kućice iznajmljuju se po promotivnim cijenama a detalji poziva i prijavnica mogu se pronaći OVDJE.

Sufinanciranje i promocija manjih kulturnih i zabavnih programa

Kako je Veseli prosinac u Pazinu zajednički je nazivnik za sva zabavna, kulturna i prigodnoblagdanska događanja koji se tijekom prosinca odvijaju u Pazinu u organizaciji Grada Pazina uz suradnju Turističke zajednice Središnja Istra i Udruženja obrtnika Pazin ali i uz inicijativu udruga, institucija, lokalnih ugostitelja, trgovaca i drugih poduzetnika kojim se želi posjetiteljima pružiti ugođaj božićnonovogodišnjih blagdana, u sklopu marketinških aktivnosti i ove godine izradit će se informativna (programska) brošura Veseli prosinac u Pazinu.

Stoga se ovim putem poziva sve udruge i ustanove s područja Grada Pazina koje će tijekom prosinca organizirati neki od svojih programa da iste prijave Gradu Pazinu ili Turističkoj zajednici Središnje Istre kako bi ih se moglo uvrstiti u brošuru. Obzirom se ove godine neće održavati božićni koncerti i dočeci nove godine na otvorenom koji okupljaju veći broj ljudi, Grad Pazin raspisao je javni poziv zainteresiranim ugostiteljima s područja Grada Pazina kako bi sufinancirao organizaciju manjih kulturnih, zabavnih ili drugih prigodnog programa, u periodu od 27. studenog do 31.prosinca 2020. pod uvjetom da se sufinancirani programi održavaju u adventskim vikendima (27. i 28.11.; 4. i 5.12.; 11. i 12.12.; 18. i 19.12.) te povodom Božića (24., 25. i 26.12.) i na staru godinu (31.12.), poštujući epidemiološke mjere.

Programi moraju biti otvoreni za širu javnost (zatvoreni programi za članove, privatne zabave, goste smještaja i druge kategorije ograničenja nisu prihvatljivi), biti besplatni za posjetitelje (bez naplate ulaza, kotizacija ili drugih obaveznih naknada/troškova za sudjelovanje), te se organizacija programa mora odvijati uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera, Odluka i Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 koje u tom trenutku budu na snazi.

Maksimalni iznos potpore iznosi 1.000,00 kuna po prihvaćenom programu, a svaki ugostitelj može prijaviti maksimalno 6 programa. Sufinanciranje se može odobriti za troškove kao što su troškovi organizacije programa (izvođača, DJ-a, posebnih gostiju, i sl.), najam opreme za program (razglas, pozornica i sl.), najam opreme za povećani obim posla (klupe, stolovi, rasvjeta, frižideri, točionici i sl.), troškovi poštivanja epidemioloških mjera (redari, ograde i drugi koridori za kretanje posjetitelja i sl.). Detalji poziva i obrasci prijave mogu se pronaći OVDJE

Zaprimanje prijava na objavljene pozive

Prijavnice i programi povodom Slatkog shoppinga u sklopu Festivala palačinki, poziva izlagačima za Božićni sajam, poziva ugostiteljima za sufinanciranje programa te poziva ustanovama i udrugama za uvrštenje u promotivnu brošuru dostavljaju se Gradu Pazinu e-mailom na: manifestacije@pazin.hr.

Prijavnice i programi povodom Slatkog vikenda i Slatkih posjeta dostavljaju se Turističkoj zajednici putem e-maila na: info@central-istria.com najkasnije do ponedjeljka, 16. studenoga 2020. godine.

Ukoliko se epidemiološke mjere do trenutka organizacije programa izmjene na način da nije moguće i/ili nije preporučljivo organizirati planirani program potrebno je javiti Gradu Pazinu odnosno Turističkoj zajednici Središnje Istre i Udruženju obrtnika, otkazivanje i/ili izmjenu termina programa.

Također, Grad Pazin zadržava pravo povući navedene pozive ukoliko epidemiološka situacija ne bude zadovoljavajuće za organizaciju i promociju programa Veselog prosinca. Osim poziva za organizaciju programa, Grad Pazin donio je mjere za pomoć ugostiteljskim objektima tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, kojim se uređuje potpora ugostiteljskim objektima na području Grada Pazina za nabavu ili najam opreme za rad terasa u zimskim mjesecima 2020. godine. Omogućuje se sufinanciranje nabave ili najma vanjskih grijalica za ugostiteljske objekte (plinske, električne ili sl.), deka za prekrivanje gostiju, šatora (gazebo ili slično).

Sukladno važećim odredbama Odluke o komunalnom redu, privremene pokretne naprave i stvari (šatori, gazeba i sl.) ne smiju se postavljati bez odobrenja nadležnog odjela Grada. Po vrsti materijala, obliku i veličini moraju biti primjerene lokaciji tako da ne nagrđuju opći izgled ulice i tog dijela Grada, te moraju zadovoljiti ostale uvjete s aspekta dimenzija i sigurnosti. Zahtjevu za izdavanje odobrenja podnositelj je dužan priložiti idejno rješenje, tehnički opis, skicu ili fotomontažu. Potpore se odobravaju u visini od 40% vrijednosti prihvatljivih troškova (PDV se priznaje poduzetnicima koji nisu u sustavu PDV-a) a najviše do 5.000,00 kuna po jednom korisniku, a potpore odobrava Upravni odjel za gospodarstvo, financije i proračun, temeljem Zahtjeva, zaključno do 31. prosinca 2020. godine. Više podataka o mjerama mogu se naći OVDJE.

Ugostiteljskim objektima s područja Grada Pazina dozvolit će se postavljanje odnosno proširenje postojećih terasa ispred svojih objekata, bez naplate, na način da u prijavnici u kojoj se prijavljuju programi ugostitelja označe da li im je potrebno postavljanje/proširenje terase te navesti kvadraturu kako bi mi Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo mogao izdati Rješenje.

Kako božićni ugođaj ne bi izostao, Grad Pazin je izdvojio dodatna sredstva za ukrašavanje božićne rasvjete pa se ovih blagdana može očekivati dodani svjetleći ugođaj u Pazinu. Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresirane da se jave na otvorene pozive te da za vrijeme božićno novogodišnjih blagdana posjete Pazin, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera jer je svima nama na prvom mjestu obveza i odgovornost da čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!

Dobrodošli u Pazin!

IZVOR: http://www.regionalexpress.hr/site/more/grad-pazin-uputio-pozive-za-pripremu-veselog-prosinca-u-pazinu?fbclid=IwAR0VVKZx3z4EOKW9q9LCVT01umYqpTiJrK-qlcJIAzD0Z-d9PzEEQWdT208

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.