Novosti

  • Novosti
  • Potpisan sporazum o stipendiranju učenika za deficitarna zanimanja u u gostitelj...

Potpisan sporazum o stipendiranju učenika za deficitarna zanimanja u u gostiteljstvu i turizmu


Potpisan sporazum o stipendiranju učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u u gostiteljstvu i turizmuSporazum o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2019./2020. u županijskoj palači potpisali su 26. studenog 2019. godine predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i zamjenik župana Varaždinske Županije Tomislav Paljak.

Riječ je o nastavku višegodišnje uspješne suradnje, kako je naglasio i zamjenik Paljak, između Varaždinske Županije i Obrtničke komore Varaždinske županije u svrhu poticanja obrazovanja za deficitarne kadrove u ugostiteljstvu i turizmu. Stipendiranje se provodi u sklopu projekta „Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu“ pri Ministarstvu turizma. 

Na godišnjoj razini se stipendira 30 učenika za kuhare, konobare, turističke tehničare i pomoćne kuhare i slastičare. Predsjednik Milak tom je prilikom istaknuo:
„Jedna smo od rijetkih (a možda i jedina) Komora u Hrvatskoj koja sudjeluje u tom projektu. Nastojimo naći načina što više pomagati učenicima koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a to je sigurno jedna  od poticajnih mjera. Posebno me veseli da smo ove godine uključili u stipendiranje i pomoćna zanimanja, pomoćni kuhar i slastičar. Na taj način dajemo doprinos uključivanju osjetljivih skupina kako u obrazovanje, tako i na tržište rada. Znamo da su ti učenici najčešće posebno posvećeni stjecanju praktičnih znanja, a vrlo zainteresirani i marljivi  kao zaposlenici. Svakako su njima i njihovim roditeljima potpore u vidu stipendija dobrodošle, kao uostalom i svim ostalim učenicima, najčešće putnicima.“ 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.