Novosti

  • Novosti
  • Podijeljene majstorske diplome iz dva posljednja ispitna roka

Podijeljene majstorske diplome iz dva posljednja ispitna roka


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U prostorijama Udruženja obrtnika u Virovitici, 13. listopada održana je svečana podjela majstorskih diploma osobama koje su majstorski ispit položile u jesenskom roku 2020. i proljetnom roku 2021. godine.

U jesenskom roku ispit je položilo 11 kandidata, dok je u proljetnom roku ispit položilo 25 kandidata. Školovali su se za 16 zanimanja od kojih je najviše bilo frizera (7). Osim iz Virovitičko-podravske, majstorski ispit u Virovitici polagali su i kandidati iz osam drugih županija. U područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije do danas je majstorski ispit položilo ukupno 1.532 osobe i po tom podatku ova obrtnička komora je pri samom vrhu komora u Hrvatskoj.

Svečanoj dodjeli majstorskih diploma nazočili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok te Stjepan Kenjerić, predsjednik Područne obrtničke komore VPŽ i Domagoj Petrić, savjetnik za obrazovanje pri POK-u.

"U dva održana roka, jesenskom, koji je održan prošle godine, te proljetnom iz ove godine, imali smo ukupno 49 polaznika. Od toga je njih 36 uspješno položilo ispit, a danas smo se okupili kako bismo im dodijelili zaslužene diplome. One su zapravo najviši stupanj u obrtničkoj struci i više od toga kao majstori ne mogu postići. Sada je pred njima budućnost odnosno registracija obrta, neki su to već učinili te rade posljednjih godinu dana, ali do sada nisu mogli primati učenike na praksu kojom bi djecu usmjeravali u sva ova zanimanja te ih naučili kako se kvalitetno radi. U našim strukama bitna je i teorija i praksa. Uz financijske potpore i drugu vrstu pomoći koju nude županije i gradovi u ovo je vrijeme puno lakše otvoriti obrte budući da su oni prepoznati kao segment poduzetništva od kojeg se može dobro živjeti. Ja im želim ovom prilikom puno sreće, uspjeha i poštenog rada jer samo se tako stvara nova i bolja Hrvatska",  istaknuo je predsjednik područne obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.