Novosti

  • Novosti
  • Podijeljene majstorske diplome i simbolično uručene potpore tradicijskim obrtima

Podijeljene majstorske diplome i simbolično uručene potpore tradicijskim obrtima


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U prostoru Udruženja obrtnika u Virovitici, 7. listopada 2020. svečano su uručene diplome majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit pri Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije u jesenskom ispitnom roku 2019. i proljetnom roku 2020. U svečanoj podjeli diploma sudjelovali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnik Ureda za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, predsjednik Obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić, komorski tajnik Božidar Jeremić i savjetnik za obrazovanje Domagoj Petrić.

Čestitajući novim majstorima i majstoricama, predsjednik Kenjerić naglasio je kako je u Hrvatskoj i Europi kroničan nedostatak kvalitetnih majstora te kako ova diploma treba biti poticaj za bolje snalaženje na tržištu, gdje naši obrtnici daju značajan doprinos i postaju sve konkurentniji onima iz razvijenijih zemalja.
Župan Andrović izrazio je zadovoljstvo što je čak 41 novi majstor u 18 zanimanja položio ispit pri županijskoj Komori te je istaknuo kako stručnost i obrazovanje sve više postaju bitan čimbenik u razvoju poduzetništva. Također je pohvalio suradnju Virovitičko-podravske županije i županijske Obrtničke komore u organizaciji dodjele bespovratnih potpora tradicijskim obrtima, kojima je ove godine dodijeljeno 50.000,00 kn za 18 vlasnika tih obrta.
U njihovo ime simboličan ček primio je Marijan Trstenjak, vlasnik kovačkog obrta iz Velike Črešnjevice sa stogodišnjom tradicijom budući da ga je osnovao njegov djed 1917. godine. Svaka potpora, ako je i simbolična, veliki je poticaj samim time što znate da vas netko prati, a to je samo dodatna energija i vjetar u leđa. To je jedini način da mladi ljudi postanu budući obrtnici i ovim putem se zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji i Područnoj obrtničkoj komori na dodijeljenim sredstvima.

 

 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.