Novosti

  • Novosti
  • Počinje gastronomska manifestacija „Draga nam je zima dok kapuza ima!“

Počinje gastronomska manifestacija „Draga nam je zima dok kapuza ima!“


Danas je u Tomažovoj konobi u Voštenima najavljen početak ovogodišnje gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima!.

Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije – Ezio Pinzan, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin- Svetlana Buljan, vlasnik obrta Ciburiproduct – Dean Matić, te voditeljica Tomažove konobe – Anamarija Vošten.  

Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 1. do 15. prosinca 2023., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem povezivanja ugostitelja i lokalnih OPG-ova te jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone, kako bi se doprinijelo razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 18€ do 30€.

U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | kobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | domaći kolač – 18€

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): rikola, kapuz, pršut, sir, čvarci (salata) | gratinirani kapuz s junećim burgerom i kiselim kapuzom| flambirane jabuke – 22€

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): kuhani svinjski jezik sa salatom od kapuza, bobići i suhi pomidorini | Istarska kobasica na gradelama s kapuzom i fažolom po starinski sa začinjenim senfom| slatka palenta – 19€

Konoba Marino (Gračišće): aperitiv dobrodošlice | jota | kobasice, ombolo, kiseli kapuz, panceta | fritule i cukerančići – 20€

Restoran & pizzeria Tinjanski Vijulin (Tinjan): pljukanci s mladim kapuzom i komadićima istarske kobasice| svinjeća rolada, kuhani kiseli kupuz, Anin krumpir| žličnjak od skute, smokva u crnom vinu, džem od pečene jabuke, limunova korica i tostirani orasi – 30€

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice | pljukanci s gljivama na maslinovom ulju i panceti, kapuz salata |ombolo, kobasice, kiseli kapuz i krumpir | domaći kolač – 28€

Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) te uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.




Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.