Novosti

  • Novosti
  • Otvoren 28. Zagorski gospodarski zbor

Otvoren 28. Zagorski gospodarski zbor


kbjkj.U sklopu Tjedna kajkavske kulture 10. rujna 2020. godine u Krapini počeo je  28. po redu Zagorski gospodarski zbor, koji je zbog epidemiološke situacije imao minimalan broj izlagača. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se govorilo o gospodarstvu kroz podatke i pregled Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, Hrvatske gospodarske komore ŽK Krapina i Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije.

"Kako bi pokazali odgovornost i vodili brigu o zdravlju građana, sudionici zbora dolazili su samo s područja Krapinsko-zagorske županije" istaknuo je u pozdravnom govoru direktor Radija Kaj Drago Gradečak. S direktorom Gradečakom složili su se i ostali govornici te se osvrnuli na gospodarstvene pokazatelje. "Obrtništvo u našoj županiji posluje dobro, imamo čak oko 80 novih obrta, a zadržali smo i broj zaposlenih", rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Davor Pleško. "Znali smo da će biti teško, ali ulaganja nam se nastavljaju i ove godine i vjerujem da će ona generirati nova radna mjesta", nadovezao se predsjednik Hrvatske gospodarske komore, komore Krapina Josip Grilec. "Došli smo u situaciju ove godine kada je sve stalo, a to se osjeti na proračunu Grada Krapine. No ja sam vječiti optimist, vjerujem da će se gospodarstvo pokrenuti i da ćemo iduće godine imati i više od 300 izlagača na gospodarskom zboru" zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Zahvalu organizatorima na trudu i hrabrosti uputio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. "Pripremit ćemo, u okvirima svojih mogućnosti, jedan set mjera kojima ćemo pomoći radu obrtničke i gospodarske komore i zajedno sa njima podržavati naše gospodarstvo, poduzetništvo te sačuvati radna mjesta" rekao je župan Kolar.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.