Novosti

  • Novosti
  • OKKZŽ pozdravlja objavljene rezultate stipendiranja Krapinsko zagorske županije

OKKZŽ pozdravlja objavljene rezultate stipendiranja Krapinsko-zagorske županije


U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ističemo zadovoljstvo objavljenim rezultatima stipendiranja srednjoškolskih programa koje je Krapinsko-zagorska županija istaknula na konferenciji za medije 24. studenoga 2021. godine, temeljem natječaja Krapinsko-zagorske županije za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija.

Tako je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo kako su objavljeni rezultati natječaja za dodjelu učeničkih stipendija te je ujedno objavljen i natječaj za dodjelu studentskih stipendija. „Ove godine imamo 145 novih učeničkih stipendija, no budući da je 80 učenika stipendista u kategoriji deficitarnih zanimanja od prijašnjih godina, ukupno ćemo ove godine dodijeliti 225 učeničkih stipendija. Svakako je za naglasiti kako od ukupnog zbroja dodijeljenih stipendija 166 stipendija zauzimaju učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja. Od 136 učenika koji su ove godine upisali deficitarna zanimanja u srednjim strukovnim školama, njih 86 je dobilo našu stipendiju. Kad se pribroje one koji su dobili stipendiju na nacionalnoj razini ili kroz svoje općine i gradove, stipendiju dobiva više od 70 posto učenika deficitarnih zanimanja“.

REAGIRAMO NA KRETANJA NA TRŽIŠTU RADA 

Nadalje ističemo županovo zapažanje: „Za studentske stipendije proširili smo opseg dodjele stipendija za deficitarna zanimanja. To samo znači da vrlo pažljivo pratimo tržište rada i kroz Gospodarsko-socijalno vijeće, u suradnji s obrtničkim i gospodarskim komorama pratimo što se događa na tržištu rada i da reagiramo kako bi osigurali kvalitetan visoko obrazovani kadar koji može odgovoriti potrebama gospodarstva na području Krapinsko-zagorske županije

REZULTATI NATJEČAJA ZA UČENIČKE STIPENDIJE

Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija je zbog izrade novog Pravilnika, ove godine iznimno objavljen nešto kasnije  nego uobičajeno - 15. listopada 2021. godine. Pristiglo je ukupno 356 zahtjeva, što je 79 više nego prošle godine. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec izvijestila je o rezultatima natječaja. „Pravo na dodjelu stipendija ove je godine ostvarilo 225 učenika i to u tri kategorije: nadareni, s prosjekom većim od 4.70 ili rezultatima na natjecanjima; prema socijalnoj osnovi te za deficitarna zanimanja - autolimar, autolakirer, zidar, instalater grijanja i klimatizacije, strojobravar, keramičar, vodoinstalater, stolar, konobar, kuhar, tesar, soboslikar, elektroinstalater i vozač motornih vozila“ – kazala je pročelnica Smičić Slovenec.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.