Novosti

  • Novosti
  • Održana završna konferencija projekta „Želim biti majstor“

Održana završna konferencija projekta „Želim biti majstor“


Održana završna konferencija projekta „Želim biti majstor“U prostorima Strukovne škole Đurđevac, 12. studenoga održana je završna konferencija projekta „Želim biti majstor“. Vrijednost projekta je 696.846,75 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Provedba projekta započela je 14. svibnja 2018. godine i trajala je 18 mjeseci. 
Nositelj projekta je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a partneri Obrtničko učilište POUKA, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Strukovna škola Đurđevac, Obrtnička komora Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci. 

U okviru projekta održane su brojne aktivnosti među kojima i prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja na Danima otvorenih vrata, motivacijske radionice za učenike u osnovnim školama na području županije, posjet učenika osnovnih škola 21. i 22. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije, posjet učenika i nezaposlenih osoba uspješnim poduzetnicima i obrtnicima na području županije kao i organizacija motivacijskih radionica za nezaposlene. 

Putem navedenih aktivnosti, projektom se nastojalo pospješiti zapošljavanje nezaposlenih osoba i učenika te omogućiti kvalitetnije i brže uključivanje na tržište rada na području Koprivničko-križevačke županije. Osim navedenog, projektom se motiviralo učenike i nezaposlene osobe na upis u deficitarna obrtnička zanimanja, posebice trogodišnja zanimanja i to vodoinstalater, automehatroničar, autolimar, monter suhe gradnje, CNC operater, kuhar, stolar, limar, strojobravar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, tesar, zidar, soboslikar-ličilac, pekar, mesar, krojač i konobar. Isto tako, projektom se ukazalo na nužnost cjeloživotnog obrazovanja kao preduvjeta uspješnog i kvalitetnog poslovanja i razvoja pojedinca u postojećem sustavu. Sudjelovanje učenika u projektnim aktivnostima nadmašilo je planirani broj, pri čemu je sudjelovalo 1.248 učenika osnovnih škola i 165 učenika srednjih škola, dok je broj nezaposlenih osoba koji je sudjelovao u projektu bio 60 osoba.
 
Voditeljica projekta Jasmina Sinovec, prezentirala je provedene aktivnosti i rezultate projekta svim prisutnima gdje su bili nazočni i zamjenik župana Ratimir Ljubić, tajnik Komore Božo Barać, ravnateljica PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković. 

Tajnik Komore Božo Barać izrazio je zadovoljstvo s izuzetnom suradnjom s partnerima projekta te je naglasio da se nastojala putem EU projekata osigurati što kvalitetnija promocija obrtničkih zanimanja. Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar isto tako je izrazio zadovoljstvo postignutim u projektu i zajedničkom uspješnom suradnjom svih partnera. Zamjenik župana Ratimir Ljubić u ime županije Koprivničko-križevačke pohvalio je projekt kojim se promoviraju obrtnička zanimanja koja ne bi trebala imati degradirajući status, tim više što se radom u obrtničkim zanimanjima mogu ostvariti vrlo dobri financijski prihodi.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.