Novosti

  • Novosti
  • Održana svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore

Održana svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u petak, 01. srpnja 2022. godine, u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Na Akademiji su najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša Priznanja Hrvatske obrtničke komore, a ujedno su promovirani novi majstori i majstorice.

Također, na Akademiji je dodijeljena i nagrada „Šegrt Hlapić” za 2022. godinu. Nagradu dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja najboljoj školi - izvođaču obrazovnih programa za vezane obrte, najboljem mentoru/ici i najboljem učeniku/ici.

Nagradu „Šegrt Hlapić” u kategoriji najbolje škole – izvođača obrazovnih programa za vezane obrte dobila je Strukovna škola Đurđevac, na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko- križevačke županije. Nagradu školi uručio je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Zvonimir Novak, a u ime škole preuzeo ravnatelj Darko Špoljar.

U kategoriji najboljeg učenika, nagradu „Šegrt Hlapić” dobio je Antonelo Horvat, učenik Srednje škole „Ivan Seljanec” iz Križevaca koji se obrazuje za zanimanje kuhar u jedinstvenom modelu obrazovanja, također na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Nagradu je uručio Zvonimir Novak, a u pratnji učenika bili su ravnateljica škole Gordana Juran- Ratković i mentor Mišel Doskočil. 

Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te drugi uvaženi gosti.

Svečanoj Akademiji su, uz predstavnike škola, prisustvovale i predstavnice Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić i Azra Magdić.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.