Novosti

  • Novosti
  • Održana svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore

Održana svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore


Povodom Dana Hrvatske obrtničke komore danas, 1. srpnja 2021. godine, u City Plazi u Zagrebu održana je svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore.

Na Akademiji su najzaslužnijim obrtnicama i obrtnicima dodijeljena najviša Priznanja Hrvatske obrtničke komore, a ujedno su promovirani novi majstori i majstorice.

S obzirom da zbog pandemije korona virusa prošle godine nije održana Svečana Akademija, na ovogodišnjoj su Akademiji dodijeljena Priznanja za 2020. i 2021. godinu.

I ove godine vrijedni obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije dobili su visoka Priznanja:

  1. Gospođa Marija Posavec, vlasnica frizerskog salona „Mulier” iz Koprivnice, dobila je „Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem” za 2020. godinu.

Gospođa Marija Posavec obrt je registrirala 31.07.1987. godine i od samih početaka aktivna je u komorskom sustavu. Trenutno obnaša funkciju članice Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica te je članica Upravnog odbora Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. U svom obrtu tijekom 30 godina primila je 47 učenika na praktičnu nastavu i vježbe naukovanja, od kojih je 10 njih otvorilo vlastite obrte. Također, za iznimna zalaganja i mentorstvo nagrađena je nagradom „Šegrt Hlapić”. Vrlo se rado odaziva na razne humanitarne revije i dobitnica je mnogih priznanja i zahvala.

  1. Gospodin Antun Kovačić, vlasnik obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu „ZGR Kovačić” iz Križevaca dobio je najviše Priznanje HOK-a „Statuu Zlatne ruke s poveljom” za 2021. godinu, na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Križevci.

Gospodin Antun Kovačić registrirao je obrt 1988. godine te je vrlo ugledan obrtnik u lokalnoj zajednici, uključen u sve aktivnosti kako bi pomogao kolegama obrtnicima. U tijela Udruženja obrtnika Križevci bio je uključen od samog početka obrtničkog rada. Također, gospodin Kovačić bio je prvi Predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, a nekoliko je puta bio nagrađivan zbog doprinosa razvitku obrtništva, doprinosu razvitka komorskog sustava i uspješnog poslovanja obrta.

Svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore bili su nazočni Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović, ministri, saborski zastupnici i drugi visoki uzvanici iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Ova Priznanja su ujedno i Priznanja Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije odnosno svaki uspjeh našeg obrtnika je i uspjeh Komore.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.