Novosti

  • Novosti
  • Održana proširena sjednica Ceha za ribarstvo i marikulturu

Održana proširena sjednica Ceha za ribarstvo i marikulturu


U Stonu je 01. travnja 2021. godine održana proširena sjednica Ceha za ribarstvo i marikulturu Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženja obrtnika Dubrovnik na kojoj su nazočili ravnatelj Uprave ribarstva gospodin Ante Mišura sa suradnicima, Irenom Jahutkom načelnicom sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu, Mariom Rogošićem načelnikom sektora za nadzor i kontrolu i Mariom Jurašićem načelnikom sektora za tržišni informacijski sustav u ribarstvu i upravljanje akvakulturom.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika ceha Mata Oberana, ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura obrazložio je trenutno stanje po svim segmentima ribarstva (koćarstvo, plivaričarstvo, mali alati, akvakultura). Posebno se osvrnuo na daljnji način ribolova mrežama potegačama za što su članovi Ceha iskazali veliki interes.

Djelatnici Uprave ribarstva pojasnili su sve mogućnosti korištenja potpora u ribarstvu i marikulturi a prisutne su izvijestili o trenutnoj dinamici obrade zaprimljenih zahtjeva, kako za ribarstvo tako i za marikulturu.

Vezano za učestali inspekcijski nadzor, načelnik sektora za nadzor i kontrolu Mario Rogošić, iznio je dosadašnje stanje provedbe akcija vezanih uz provedbu inspekcijskog nadzora, te planove za buduće akcije.

Između mnogobrojnih obrađenih pitanja i tema, izražen je problem s kojom se već duže vrijeme u obuhvatu Malostonskog zaljeva susreću uzgajivači školjaka, a to je nepostojanje manipulativnog dijela obale za odlaganje opreme kao i pripremu školjaka za stavljanje na tržište koji je kulminirao izricanjem novčanih kazni našim školjkarima. Stoga je dogovoreno da će se na razini Uprave ribarstva pokušati posredovati kod Ministarstva pomorstva da se do konačnog rješenja tj. uspostave i izgradnje prethodno spomenutih zona dozvoli neometan rad.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.