Novosti

  • Novosti
  • Održana panel rasprava na temu „Utjecaj COVID-19 krize na gospodarstvo“ 

Održana panel rasprava na temu „Utjecaj COVID-19 krize na gospodarstvo“ 


U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, 17. lipnja 2020. održana je panel rasprava na temu „Utjecaj COVID 19 krize na gospodarstvo: Kako odgovoriti na izazove zdravstvene i gospodarske krize – uloga javnog i privatnog sektora“.
U raspravi su sudjelovali Boris Čagalj (HBOR), Zlatko Pleša (HGK ŽK Virovitica), Božidar Jeremić (HOK OK VPŽ), Ivan Sarić (HUP), Hrvoje Belobrk (HZZ Područni ured Virovitica), Neda Martić (Poduzetnički inkubator VPŽ), Vlatka Strusa (Strukovna grupa računovođa HGK ŽK Virovitica), Emina Kovač (VIDRA) i Igor Andrović (župan VPŽ). Organizator je bio Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, uz voditelja Josipa Hetriha.

Boris Čagalj je istaknuo kako je HBOR u startu krenuo s reprogramom kredita poduzetnicima te u osiguravanje dodatne likvidnosti. U koordinaciji s Europskom komisijom radilo se na što povoljnijim kamatnim stopama u tri sektorska programa (turizam, drvoprerađivači i poljoprivreda). Ivan Sarić naglasio je kako ova kriza nije jednako pogodila sve, odnosno da su neki poslodavci i u ovoj krizi dosta radili, posebno se to odnosi na Slavoniju i poslodavce koji su vezani uz proizvodnju hrane.
gor Andrović govorio je o uspjehu Županije kao jedne s najmanje oboljelih kao i o mjerama pomoći gospodarstvu, posebno onima koji su bili zatvoreni u vrijeme pandemije. Zlatko Pleša predstavio je aktivnosti koje je HGK provodio kao pomoć svojem članstvu te je iznio podatak o vidljivom padu izvoza na tržište Europske unije, posebno u Njemačku, Italiju i Sloveniju.

O iskustvima u vrijeme pandemije korona virusa također su govorili i Neda Martić u ime Poduzetničkog inkubatora, Emina Kovač u ime Razvojne agencije VIDRA, Božidar Jeremić u ime Obrtničke komore VPŽ, Hrvoje Belobrk u ime Područnog ureda HZZ-a i Vlatka Strusa u ime Strukovne grupe računovođa HGK–ŽK Virovitica, naglašavajući svoja iskustva u proteklih nekoliko mjeseci ali i naglašavajući važnost potpore koju su obrtnici i poduzetnici dobili od Vlade RH i resornih ministarstava.

 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.