Novosti

  • Novosti
  • Održana manifestacija "Naučimo mlade sve gušte naše kuhinje stare"

Održana manifestacija "Naučimo mlade sve gušte naše kuhinje stare"


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Dana 25. 4. 2024. godine, ispred ribarnice na glavnom trgu Malog Lošinja, održana je manifestacija "Naučimo mlade sve čari naše tradicionalne kuhinje", u organizaciji Udruženja obrtnika Cres-Lošinj.

U sklopu manifestacije održan je Gastro show na kojem su sudjelovali učenici ugostiteljskih zanimanja (konobari i kuhari). Mentori, naš istaknuti kuhar i istraživač ugostiteljske povijesti Adrijano Nikolić, te slavni talijanski chef Marco Sasso, pripremali su tradicionalna jela našeg kraja.

Naši učenici pripremali su i posluživali stara tradicionalna otočka jela, poput friganih srdela, brodeta na bijelo, lignji na pofrig, jelo koje se pripremalo u Lošinju na Badnjak - domaće lignje pržene s keljom. Također su demonstrirali pripremu domaćeg likera "Primorja" od morskog pelina i rakije. Pripremljena jela degustirali su i poslušali ponešto zanimljivosti o otočnim ribljim jelima učenici Osnovne škole Maria Martinolića.

Manifestacijom smo željeli inspirirati učenike, buduće kuhare, i ostale da promoviraju lokalne namirnice kako bi stvorili prepoznatljivost i kako bi se riba što prije vratila na stolove naših ljudi. Stoga pridajemo važnost edukaciji naših budućih naraštaja, kako bi naši mladi znali što su kuhali naši stari.

Udruženje obrtnika Cres-Lošinj zahvaljuje svima na doprinosu i sudjelovanju na manifestaciji "Naučimo mlade sve čari naše tradicionalne kuhinje".

Foto: Radio Mali Lošinj
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.