Novosti

  • Novosti
  • Održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar

Održana Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar


Udruženje obrtnika Zlatar održalo je 14. rujna konstituirajuću sjednicu Skupštine na kojoj su imenovani članovi u tijelima Udruženja za mandatno razdoblje 2022. – 2026.

Konstituiranjem Skupštine, započeo je rad novog saziva u sastavu: Martina Kulfa, Siniša Klancir, Božek Androić, Ivan Štahan, Dražen Maček, Vedran Rod,  Zlatko Varga, Silvia-Ana Sviben, Zvonko Sedak-Benčić, Darko Rogina, Robert Groš, Višnja Loparić, Smiljana Krajnik, Marijan Jembrih, Zdravko Domitran.

Jednoglasnom Odlukom za predsjednika Udruženja u novom mandatu imenovana je Višnja Loparić, koja se zahvalila na ukazanom povjerenju i podršci, te je naglasila da će raditi za dobrobit Udruženja i obrtništva uz potporu ostalih članova.

Gđa Višnja Loparić  vlasnica  je obrta Frizerska radnja za žene i muškarce iz Lobora, Trg Svete Ane 25 i obrtnica je od 1986. godine. Od otvaranja obrta,  na praktičnoj nastavi u njezinom salonu, velik broj naučnica steklo je vještinu  zanata.

Nakon otvaranja obrta, uključila se u rad Udruženja, te je pokrenula niz aktivnosti vezanih za struku, a jedna od aktivnosti je bila organizacija  revija frizura, kao i sudjelovanje na istima. Aktivna je članica komorskog sustava, četiri mandata je predsjednica Ceha frizera i kozmetičara u Udruženju obrtnika Zlatar i Obrtničkoj komori Krapinsko zagorske županije.

Isto tako, četiri mandata je članica  Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar i Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije,  članica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Zlatar, te drugi mandat je članica Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore. Od 13. 5. 2021. obnaša dužnost predsjednice Udruženja obrtnika Zlatar.

Članica je Ispitne komisije za polaganja majstorskih ispita.

Kao predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Krapinsko zagorske županije, poticala je članove Ceha na aktivno sudjelovanje u raznim događanjima vezanim za struku, te organizirala razne stručne seminare, edukacije i  predavanja i sl. Pokretala je i realizirala niz humanitarnih akcije u smislu pružanja besplatnih frizerskih usluga potrebitima.

Kao članica žirija Sudjelovala je na  Državnim prvenstvima frizera i kozmetičara Hrvatske, a na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu u organizaciji  Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore koji je  punopravni član Svjetske frizerske organizacije OMC-a kao mentor/trener, te posjeduje diplomu  OMC-a za trenera.

Za svoj rad dobila niz priznanja,  Priznanje za doprinos u radu u tijelima Udruženja obrtnika Zlatar i promicanju obrtništva i struke, Brončanu plaketu obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Priznanje Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije za 25. i 30. godina uspješnog vođenja obrta,  nagradu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta  „Šegrt Hlapić“ za  najbolju mentoricu, te Priznanje za organizaciju cehovskog rada Hrvatske obrtničke komore. U 2022. godini, povodom Dana Hrvatske obrtničke komore dodijeljeno joj je Statua „Zlatne ruke“ s poveljom

Na prijedlog predsjednice Udruženja, jednoglasno je imenovan Hrvoje Horvat.

Na navedenoj sjednici Skupštine Udruženja imenovani su članovi Upravnog odbora u sastavu Siniša Klancir, Dražen Maček, Martina Kotolenko, Vesna  Gučin-Županić, Smiljanja Krajnik, Marijan Jembrih i Ivan Vidoić. te su imenovani  članovi Nadzornog odbora Udruženja Silvia-Ana Sviben, Zdravko Domitran i Ivan Štahan.

Za predstavnike u Skupštini Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, mandatno razdoblje 2022. -2026. predložen  su Višnja Loparić, Darko Varga, Marijan Jembrih i Ivan Štahan.

Sjednici je prisustvovao predsjednik Obrtničke komore, Krapinsko zagorske županije Darko Varga, iskoristio je priliku da čestita predsjednici Udruženja, Višnji Loparić na izabranoj dužnosti, kao i novoizabranim članovima u tijelima Udruženja, te im poželio uspješan rad u novom mandatu.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.