Novosti

  • Novosti
  • Održana konferencija "Žene i poduzetništvo u Krapinsko zagorskoj županiji 2020."

Održana konferencija "Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji 2020."


U srijedu, 24. lipnja 2020. godine u Krapini se održala konferencija “Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji 2020.”. 
Riječ je o najvećem  poslovnom okupljanju žena na području Krapinsko–zagorske županije, koju uz Krapinsko–zagorsku Županiju, organiziraju Poduzetnički centar Krapinsko - zagorske županije d.o.o., SL komunikacije d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Krapina ŽK Krapina te Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Konferencija je posvećena ženama u poduzetništvu Krapinsko-zagorske županiji, a govornice su kroz svoja iskustva sudionicama približile svijet poduzetništva te ih informirale o mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja i projekata, digitalizaciji i Internet infrastrukturi, post-COVID poslovanju – novim izazovima itd. 

Konferencija je ujedno poslužila i kako prilika za upoznavanje s Poslovno–tehnološkim inkubatorom KZŽ, centrom razvoja poduzetništva i početne točke za ulazak u svijet modernog poduzetništva.
"Od 2.664 obrta u Krapinsko–zagorskoj županiji u 788 obrta vlasnice su žene. Žene su u svim sferama života i u Krapinsko-zagorskoj županiji i živim za taj trenutak kad nećemo više započinjati s rečenicom žene rade svugdje. Naravno da rade svugdje jer su žene isto tako i marljive, vrijedne i sposobne kao i muškarci“, rekla je na otvaranju konferencije predsjednica Ceha tradicijskih obrta OB KZŽ i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić rekla je kako je u Poslovno – tehnološkom inkubatoru već petero stanara i da je ponosna na uspješno provedeni projekt kao i na to što je Inkubator postao domaćin konferencije ženama u poduzetništvu, kojima će i dalje biti podrška u njihovim prvim poslovnim koracima te u njihovom daljnjem razvoju.

Organizatorica konferencije i direktorica tvrtke SL komunikacije Snježana Leljak istaknula je da je konferencija prvenstveno namijenjena ženama poduzetnicima i onima koje to žele postati, bez obzira da li vode OPG, poduzeće, samostalnu djelatnost, obrt ili nešto treće. „Tu smo da ohrabrimo žene da im kažemo da nisu same, da slobodno uđu u svijet poduzetništva jer danas ništa nije sigurno i sve je rizik, kako u životu tako i u poslovnom svijetu, a što nam je pokazala i pandemija COVID-19. Nadam da će ova konferencija danas i ona sljedeće godine pokazati da nas ima i da si možemo zajedno pružiti podršku jer smo zajedno jače“, rekla je Leljak te pozvala žene da se učlane u Poduzetnički klub žena.
 
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je kako mu je drago što je Krapinsko-zagorska županija partner drugoj konferenciji Žene i poduzetništvo te što se skreće pozornost na niz sjajnih menadžerica, direktorica, pročelnica, političarki koje za svoje sredine, u svojim firmama i obrtima rade sjajan posao i u mnogim su stvarima uspješnije od svojih muških kolega.

"Ključna riječ je sloboda, pravo na izbor i prvo na jednaku šansu i to je nešto što moramo svi zajedno propagirati ne samo jedan dan u godini i ne samo deklarativno već stvarno to živjeti. Istaknuo bih da u mojem najužem timu s kojim radim da su većina žene. Uvijek oko sebe okupite suradnike koji znaju i daju dodatnu vrijednost, suradnice koje su bolje od vas i više znaju od vas u pojedinim segmentima i da bi iste imali odličan rezultat ne gledajte spol nego znanje“, rekao je župan Kolar.
Otvorenju konferencije nazočili su i zamjenici župana Jasna Petek, koja je bila jedna od panelistica te Anđelko Ferek – Jambrek, zatim gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.