Novosti

  • Novosti
  • Održana informativna radionica za obrtnike i poduzetnike "Uvođenje eura aspekti ...

Održana informativna radionica za obrtnike i poduzetnike "Uvođenje eura - aspekti ulaska u eurozonu"


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U srijedu 13. srpnja 2022. godina u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održana je informativna radionica za obrtnike i poduzetnike na temu „Uvođenje eura – aspekti ulaska u eurozonu”.

Radionicu su organizirali Koprivničko-križevačka županija, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica.

Radionicu su za obrtnike i poduzetnike održale predstavnice Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a radionici su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Melita Birčić sa suradnicima i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać sa suradnicama.

Na početku radionice Melita Birčić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije pojasnila je kako je cilj informativne radionice educirati sve prisutne o promjenama koje nastupaju s eurom, a koje se direktno tiču njihova poslovanja te ih potaknuti na poštivanje etičkog kodeksa kad je u pitanju odnos prema potrošačima.

Prisutnima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesom za ovom temom. Naglasio je da proces uvođenja nove valute zahtijeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti.

Nakon uvodnih i pozdravnih riječi, predstavnica Ministarstva financija Amalija Jurin predstavila je Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, a predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mirela Skočić govorila je o tome kako pripremiti poslovni subjekt za uvođenje eura.

Obrtnici i poduzetnici iskazali su zadovoljstvo održanom informativnom radionicom tijekom koje su dobili korisne i relevantne informacije o promjenama i prilagodbama koje će morati napraviti u procesu uvođenja nove valute.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.