Novosti

  • Novosti
  • Održana "13. Obrtnička noć"

Održana "13. Obrtnička noć"


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U subotu 10. veljače  2024. godine u Općini Hum na Sutli održana je „13. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Na tradicionalnom druženju obrtnika  bilo je nazočno 110 osoba. Pored obrtnika i umirovljenih obrtnika, pozivu na svečanost odazvali su se: pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, potpredsjednik OKKZŽ-a Dragutin Ulama, gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, predsjednik Općinskog vijeća Hum na Sutli Mario Antonić te predstavnici komorskog sustava. 

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio dosadašnji dugogodišnji uspješni predsjednik Udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili predsjednik OKKZŽ-a Nenad Kučiš,  predsjednik Općinskog vijeća Hum na Sutli Mario Antonić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić dodijeljena su priznanja obrtnicima koji  su u 2023. godini navršili 10 i 15 godina rada u obrtu.

Priznanja je uručila potpredsjednica Udruženja obrtnika Davorka Hohnjec,  a primili su ih sljedeći obrtnici:

Za 10 godina rada u obrtu u 2023. godini: Anamarija Špiljak, Siniša Aleksić, Nikola Kunštović, Damir Hrestak, Vesna Filipčić, Milan Kaučić i Zdravko Majer.

Za 15 godina rada  u obrtu u 2023. godini: Marija Turner, Danijela Gorup i Tomislav Ivanjko.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ-a obrtnicima koji obilježavaju 20, 25, 30, 35 i 40 godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu, a primili su ih:

Za 20 godina: Valentina Brežnjak, Zdravko Ptičar, Marjan Špoljar, Robert Špoljar, Željko Golubić, Zlatko Vešligaj, Petar Hršak i BKL-PROM obrt u nasljeđu; za 25 godina: Jože Škrabl, Bojan Podhraški, Velimir Koprivnjak, Lidija Božiček, Davorka Večerić, Zdravko Bračun i Zlatko Leskovar; za 30 godina: Vesna Kramarić, Marjan Večerić, Štefanija Petek, Ljiljana Hajdinjak, Sonja Špoljar, Zoran Bušac te obrti u nasljeđu PROM- VILI  i PANDA-S; za 35 godina: Dragutin Ogrizek, Damir Lovrenčić, obrti u nasljeđu – TRANSPORT ŠKRABL, DI HORVAT i AUTOPRIJEVOZ ZAGVOZDA; za 40 godina: Nedžbi Ismaili i Usluge i trgovina „LUGARIĆ“ obrt u nasljeđu.

Za glazbeni dio programa zaslužan je  bio  glazbeni sastav  „Kraljevi Zagorja“ iz Pregrade, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu i ples, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je, kao i obično,  do ranih jutarnjih sati.
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.