Novosti

  • Novosti
  • Održan Upravni odbor Udruženja obrtnika Gospić

Održan Upravni odbor Udruženja obrtnika Gospić


U Gospiću je održan Upravni odbor Udruženja obrtnika Gospić kojim je predsjedavala Ružica Maras, predsjednica Udruženja. Na spomenutom sastanku članovi Upravnog odbora izrazili su zadovoljstvo rastom broja obrta od 10% u usporedbi s prethodnom 2018. godinom. Prošle godine na području Gospića, Perušića, Plitvičkih Jezera, Donjeg Lapca, Udbine, Lovinca i Karlobaga evidentirano je preko 370 obrta.

Udruženje obrtnika iskazalo je zahvalnost radi socijalne osjetljivosti lokalne uprave i samouprave koje su promptno donjele niz mjera za pomoć obrtnicima i obrtništvu. Neke od mjera bile su smanjenje ili oslobađanje zakupa poslovnog prostora i terasa, komunalne naknade, poreza na potrošnju, uvođenje mjera zaštite na tržnicama, ukidanje i smanjivanje lokalnih poreza te ostali načini financijske pomoći za vrijeme zabrane rada.

Između ostalog donesena je i odluka o Priznanjima obrtnicima za 20 i više godina bavljenja obrtom, a među izdvojenima je i Željko Orešković – Macola, dobitnik priznanja „Obrtnik godine UO Gospić“ nakon što je lani na prijedlog Udruženja obrtnika Gospić i Obrtničke komore Ličko-senjske županije uvršten među najuspješnije u državi te preuzeo i prestižno priznanje Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“. 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.