Novosti

  • Novosti
  • Održan Sajam Po domaći u sklopu Dana kajkavskih riječi Zlatar 2022.

Održan Sajam Po domaći u sklopu Dana kajkavskih riječi Zlatar 2022.


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U sklopu Dana kajkavskih riječi 2022., Udruženje obrtnika Zlatar organiziralo je u Parku hrvatske mladeži u petak  30. 9. i subotu 1. 10. 2022. predstavljanje obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti i udruga pod nazivom "Po domaći".

Na Sajmu su se predstavili personalizirani artikli, unikatni suveniri od raznog materijala, igračke rađene na tradicionalna način, ručno rađenog nakit, biljni terariji od tropskog bilja, heklane i pletene igračke, suvenirski mirisni sapuni  i suveniri od raznog bilja.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstavili su se s proizvodima od lavande, kupinovim i malinovim vinom, kremama od ljekovitog bilja, čajevima, džemovima, rakijom od kruške Viljemovke,  biljnim  likerom- domaćim jegermajsterom.

Ove godine pridružilo se i Športsko ribolovno društvo „Pastrva“ Zlatar sa svojim promotivnim materijalom i akvarijem sa ribama, Sklonište za životinje „Luč Zagorja“ predstavilo je rad svojih članova, a Udruga umirovljenika Konjščina u čijem sklopu od 2016 godine djeluje Radionica ručnih radova predstavilo je svojim rukotvorinama.

Predstavljanje obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti bilo je prodajnog karaktera.

Izlagači:

Kreativnost MKR, obrt za kreativne usluge, vlasnika Roberta Pavleka i  Mirjane Mikuš Pavlek iz Zlatara na svom štandu predstavlja personalizirane artikle, kao što su okviri za slike (vjenčanja, krštenja i sl.), cipelice za bebe i vezice za dude, krsne košuljice, svijeće i maramice, gravirane kutije, čaše za određene prigode, krunice i aranžmane.

DEKLA, obrt za izradu poklona, lasersko rezanje i 3D printanje, vlasnica  Mateja Bartolin iz Mača

Dekla  na svom štandu predstavljau personalizirane poklone i suvenire: suveniri od drva kao što su satovi, kasica, okviri za slike i slični ukrasi za dom, suveniri od staklenih perlica, suveniri za bebe, pozivnice, zahvalnice, kutije, a svi proizvodi se personaliziraju po željama kupaca.

ARETHA ATELIER obrt za izradu nakita i uljepšavanje, vlasnica Nikolina Lešković iz Donje Stubice sudjeluje s ručno rađenim nakitom, kao što su naušnice svih oblika, ukrasne trake i mašne, ogrlice i broševi raznih boja, dezena i uzoraka. Uz nakit, predstavljena je i ručno oslikana keramika.

KNOFEK, obrt za proizvodnju i uslugu, vlasnica Mirela Stajčić iz Dugog Sela bave se primarno izradom modernih platnenih pelena  i pelenaškim asortimanom, izrađenih od  prirodnih materijala, nježni, mekani i puni boja, a  koje će predstaviti na svom štandu.

BILJARICA, obrt za dizajn i izradu suvenira, vlasnica Maja Gašparić iz  Zagreba, predstavit će se sa ručno izrađenim u malim serijama suvenirskim mirisnim sapunima  i raznim biljnim suvenirima. Pažnja je usmjerena na unikatan dizajn, a naglasak je stavljen na ekološko pakiranje proizvoda.

Obrt Stella, vlasnica Zvjezdana Horvat iz Zagreba sudjeluje s unikatnim nakitom od heklane žice, poludragog kamena u kombinaciji sa kaučukom i keramikom. Na štandu predstaviti će i keramičke  zdjele, tanjuriće, lampice koji inspirirani prirodom poprimaju oblike i otiske morskih zvijezda, lišća, buća, cvijeća i sl.

TROPICA Green Boutique j.d.o.o., vlasnica Magdalene Hodak iz Sesveta predstavlja se samoodrživim biljnim terarijem od tropskog bilja. Nakon što je izrađen, zaliven i zatvoren, terarij postaje mali ekosustav. U svojoj ponudi ima i izradu živih slika od prirodnih materijala, kao što je stabilizirana mahovina, palmina kora, suhe gljive i drugi materijal iz prirode.

Kreativna ovčica j.d.o.o., vlasnica Ana Marija Mužević  iz Zagreba sudjeluje s heklanim i pletenim dječjim igračkama, opremom i modnim dodacima koji su izrađeni iz materijala hrvatskih proizvođača.

Domaća radinost Jasna Bokan iz Zaprešića sudjeluje saunikatnim suvenirima od drvenih strugotina, kao što je općepoznata drvena ružica, ručno izrađen cvijet od drvene hoblovine. Od drvenih ružica nastali su buketići, aranžmani za stol, zidni aranžmani, prigodni ukrasi za Uskrs i Božić i sl. i to od  različite vrste drva, koja i određuje prirodnu boju ružice.

Domaća radinost Zvonimir Majdak iz Konjščine predstavlja ručno rađene tamburice koje se oblikuju pomoću modela, zvanom muštra, a obojene su bojom limuna. To je jedna od igračaka, koja se zbog tradicionalne izrade nalazi  na Listi zaštićenih dobara nematerijalne baštine u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske i na popisu nematerijalnih dobara upisanih na UNESCO-v  popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

OPG Katarina Auguštin iz  Huma na Sutli sudjeluje s kremama od nevena, kamilice i lavande, smilja, vilina korijena, gaveza,  mješavinom domaćeg čaja i džemovima od aronija, šumske borovnice, marelica. U svojo ponudi ima  i nadaleko poznati biljni liker- domaći jegermajster.

OPG Žugec iz Hraščine Trgovišće predstavlja kupinovo vino koje je bogato mineralima i vitaminima, a osobito željezom i vinom od malina koje obiluje antioksidantima i vitaminima, a i pomaže jačanju imuniteta.

OPG Zagorščak, vlasnica Dijana Zagorščak iz Bednje, predstavlja se s proizvodima od lavande, kao što su eterična ulja hidrolati, čajevi, ručno izrađeni mirisni jastučići, ukrasne vrećice i sl.

Udruga umirovljenika Konjščina u čijem sklopu od 2016 godine djeluje Radionica ručnih radova sudjeluje s heklanim i štrikanim ručnim radovima, cvijećem od krep papira, oslikanim predmetima od keramike i stakla, zlatovezom i premetima izrađenim od bundeva.

Športsko ribolovno društvo „Pastrva“ Zlatar predstavlja promo materijal svoga društva, gdje se posjetitelji mogu upoznati sa radom, a izložen će biti i akvarij s ribama.

Sklonište za životinje „Luč Zagorja“ na svom štandu predstavlja rad i aktivnosti skloništa koje zbrinjava napuštene životinje, a djeluje u sklopu Veterinarske stanice Zlatar Bistrica. Cilj skloništa je udomiti životinje i  duže od 60 dana, da ne bi bile eutanazirane.
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.