Novosti

  • Novosti
  • Obrtnička komora Varaždinske županije dodijelila majstorske diplome

Obrtnička komora Varaždinske županije dodijelila majstorske diplome


Obrtnicima uručena 31 majstorska diploma

Na svečanosti koja je održana u četvrtak 18. svibnja, u velikoj dvorani Županijske palače, Obrtnička komora Varaždinske županije, podijelila je 31 majstorsku diplomu majstorima - obrtnicima.

"Mi, obrtnici, uvijek smo bili stup gospodarstva i kao takvi smo znali svojim zajedništvom pobijediti sve teškoće koje su nam se našle na putu. Svi mi ulažemo u svoja znanja i vještine, jer biti obrtnik nije tek puko odrađivanje nekoga posla. Obrtnik živi svoj obrt 24 sata na dan, 365 dana u godini. Majstor obrtnik ne postaje se samo diplomom već i svojim radnim iskustvom, odnosom prema poslu, svojim poslovnim partnerima i kolegama. Vrijednost diplome majstora obrtnika dokazuje se svakodnevnim radom i zalaganjem za svoju obitelj i zajednicu. Stoga su obrtnici najčvršći segment gospodarstva. Put koji ste izabrali možda neće biti uvijek lagan, ali zajedništvo obrtnika, uz podršku jedinstvenog komorskog sustava bit će vam od velike pomoći", naglasio je na svečanosti Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

On je tom prigodom poručio novim majstorima kako se od njih očekuje značajan doprinos razvoju obrtništva u Varaždinskoj županiji, kao i zalaganje za unapređenje obrazovanja za obrtnička zanimanja otvaranjem novih mjesta za naukovanje.

Uz predsjednika Županijske obrtničke komore čestitke novim majstorima uputila je i Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije.

"Stjecanje majstorskih diploma najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkoj struci i kruna vašeg cjeloživotnog obrazovanja. Veseli me što posljednjih godina raste broj obrtnika, pa danas u Varaždinskoj županiji posluje 3.500 obrta u kojima je zaposleno više od 8 tisuća ljudi. I taj podatak pokazuje koliko je obrtništvo važno za naše gospodarstvo. To prepoznaje i Varaždinska županija koja posebnu pozornost pridaje i školovanju za obrtnička zanimanja. U našoj županiji imamo dva regionalna centra kompetentnosti i 5 strukovnih centara izvrsnosti, pa i na taj način nastojimo poticati mlade da se odluče za strukovno obrazovanje. Kvalitetno strukovno obrazovanje je temelj obrtništva, a obrtništvo je temelj našega gospodarstva - istaknula je na svečanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je tom prigodom posebno istaknula i odličnu suradnju sa Županijskom obrtničkom komorom.

Majstorske diplome na svečanosti je primilo 29 obrtnika, budući da su dva kandidata polagali majstorske ispite za dva zanimanja.

Majstorske diplome u 2022. godini stekli su:

1.

BREŽNJAK

ANTONIO

ELEKTROINSTALATER

 

2.

CRNČEC

ROBERT

AUTOELEKTRIČAR

 

3.

JAKOPOVIĆ

IVONA

NATKONOBAR

 

4.

KELEMEN

MARKO

ELEKTROINSTALATER

 

5.

KLADIĆ

BRANKO

VODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

 

6.

KRALJ

ERNEST

AUTOMEHANIČAR

 

7.

KRALJ

ERNEST

AUTOSERVISER

 

8.

KRKLEC

IRMA

FRIZER

 

9.

LALJEK

KRUNOSLAV

ELEKTROINSTALATER

 

10.

LEVANIĆ

VLADIMIR

VODOINSTALATER, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

 

11.

LJEKAJ

ROLAND

PEKAR

 

12.

MAJHEN

DRAŽEN

AUTOMEHANIČAR

 

13.

MOŽANIĆ

IGOR

AUTOMEHANIČAR

 

14.

MRVČIĆ

KATARINA

KUHAR

 

15.

PAJTAK

JOSIP

ELEKTROINSTALATER

 

16.

PERŠIĆ

TOMISLAV

SOBOSLIKAR-LIČILAC

17.

PERŠIĆ

TOMISLAV

ZIDAR

18.

PINTARIĆ

MARIO

AUTOELEKTRIČAR

19.

PLANTAK

ANĐELKO

ELEKTROINSTALATER

20.

POSAVEC

DARKO

NATKONOBAR

21.

PRAŠNIČKI

DRAŽEN

ELEKTROINSTALATER

22.

RANĐIĆ

IVAN

ELEKTROINSTALATER

23.

REŠETAR

DAVOR

ELEKTROINSTALATER

24.

REŠETAR

NIKOLA

KUHAR

25.

RODEŠ

DARIO

KUHAR

26.

SINKOVIĆ

NIKOLINA

KOZMETIČAR

27.

TEŽAČKI

ANTONIO

ELEKTROINSTALATER

28.

TOMAŠIĆ

SEBASTIJAN

ELEKTROINSTALATER

29.

TUĐAN

SANJA

NATKONOBAR

30.

VRČEK

LUCIJA

KUHAR

31.

VUK

NIKOLA

NATKONOBAR

Majstorske diplome na svečanosti su im uručili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković i zamjenica župana Silvija Zagorec.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu uspješnim i uglednim obrtnicima za poslovna postignuća i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva.

Povelje Hrvatske obrtničke komore primili su MIRKO HUZJAK, KREŠIMIR VINKOVIĆ i STJEPAN JAGIĆ, dok su priznanja dodijeljena FRANJI KUZMIĆU, ZLATKU TUKSORU i ZLATICI KVEZIĆ. Zahavlnice Hrvatske obrtničke komore za 2022. godinu primili su SNEŽANA LAZAR i MIROSLAV URANIĆ.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.