Novosti

  • Novosti
  • Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije zaprimila novu donaciju te uputila ...

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije zaprimila novu donaciju te uputila požurnicu vezanu za rad tradicijskih obrta


Dana 11. svibnja 2020. godine, po treći put, Krapinsko – zagorska županija (KZŽ) donirala je Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije (OKKZŽ) zaštitne maske, vizire, rukavice i dezinficijense za obrte koji su od ponedjeljka započeli s radom na području navedene županije. Ispred Komore donirana sredstva uručena su pripadajućim Udruženjima obrtnika kako bi se ista mogla dodijeliti njihovim članovima.

Ujedno, ispred Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ s predsjednicom Vlastom Hubicki upućena je požurnica Stožeru civilne zaštite KZŽ i RH za donošenje rješenja vezano za upućenu inicijativu koja se odnosi na Odluku o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, odnosno za rad tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ nedjeljom i blagdanom u Mariji Bistrici.

Pritom je istaknuta zahvala Županijskom stožeru civilne zaštite i epidemiološkoj službi Županijskog zavoda za javno zdravstvo na ranije iskazanoj podršci ove inicijative.

Ispred OKKZŽ i pripadajućeg Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta istaknuto je iskreno nadanje kako će Stožer civilne zaštite RH žurno uvažiti specifičnost tradicijskih i umjetničkih obrta. Nadaju se da će se, zbog očuvanja i opstanka istih, odobriti izuzeće od zabrane rada nedjeljom i blagdanom za suvenirnice u Mariji Bistrici kako bi iste mogle raditi nedjeljom kao i suvenirnice u okviru muzeja i nacionalnih parkova, odnosno kao i ugostiteljski objekti.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.