Novosti

  • Novosti
  • Obrtnička komora Dubrovnik primila priznanje za sudjelovanje na Dubrovačkoj trpe...

Obrtnička komora Dubrovnik primila priznanje za sudjelovanje na Dubrovačkoj trpezi


Obrtnička komora Dubrovnik primila priznanje za sudjelovanje na Dubrovačkoj trpeziDodjela zahvalnica za sudionike ovogodišnje Dubrovačke trpeze održana je 14. studenog u restoranu Kantenari, Sunset Beach, a zahvalnice je uručio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Na Dubrovačkoj trpezi sudjelovalo je 45 hotelijera, ugostitelja, sladoledara, pekara i slastičara. Dubrovačka trpeza ima humanitarni karakter, a ove godine donacije su dobile Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije i Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života Lukjernica. Prikupljen je iznos od 78 655 kuna.

Gradonačelnik Franković zahvalio se svima koji su sudjelovali u Dubrovačkoj trpezi.  - Još jednom vam zahvaljujem na svemu onome što ste uradili u turističkoj sezoni, jer samo je jedan šampion, i uistinu mislim da se nitko ne može približiti onome što Dubrovnik nudi, počevši od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pa sve do vrhunskih restorana i hotela. Sezona 2019. je bila i sigurna zahvaljujući djelatnicima Policijske uprave DNŽ-a što je vrlo bitno - kazao je gradonačelnik Franković, istaknuvši da će Stradun će u budućnosti biti isključivo pješačka zona ii jedino će moći vršiti dostavu električna i elektrovučna vozila.

Činjenica je da živimo u Gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a i da su vidljiva jasna oštećenja što ne smijemo zanemariti, i moramo čuvati naš Grad. Nova 2020. godina nam donosi i nova pravila po pitanju kruz brodova. U 95 posto slučajeva će biti samo po dva kruzera u Luci, dok će iznimno samo u pet posto slučajeva biti više od toga, ne računajući homeport. Ono što mogu reći sa zadovoljstvom, čak 35 posto brodova odlučilo je dolaziti ujutro i odlaziti kasno navečer, oko 23 sata – naglasio je gradonačelnik Franković.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.