Novosti

  • Novosti
  • Obrtnici Virovitičko podravske županije na sastanku kod župana Igora Androvića

Obrtnici Virovitičko-podravske županije na sastanku kod župana Igora Androvića


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Članovi Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Kenjerićem jučer su održali sastanak s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima.

Tom prigodom, obrtnici su zahvalili Virovitičko-podravskoj županiji na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji kao i potporama za održavanje obrtničkih manifestacija, poticajima za obrtnike, digitalizaciji županijskih natječaja kao i stipendijama za deficitarna obrtnička zanimanja.

Župan Andrović navijestio je kako će iduće godine potpora obrtnicima biti još izdašnija, jer obrtništvo na našem području bilježi kontinuirani rast uz nova zapošljavanja i predstavlja važnu gospodarsku kariku Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku je dan prijedlog da se u Virovitici, u proljeće iduće godine, održi Sajam obrtnika na otvorenom, gdje će mnogobrojni obrtnici s našeg područja, predstaviti svoje proizvode i usluge.

Dogovorena je značajnija suradnja obrtnika s razvojnom agencijom VIDRA, te Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, vezano za buduće natječaje i projekte, koji se tiču prekogranične suradnje, ali i projekata koji potiču zelenu i digitalnu tehnologiju u obrtima, kao i obnovljivih izvora energije.

Obrtnici su najavili svoje predstavljanje na 27. Viroexpu, u još brojnijem sastavu, na još većem izlagačkom prostoru. Najavljeno je natjecanje frizera srednjih škola iz Virovitice, Slatine, Garešnice i Đurđevca.

Uz župana Igora Androvića, sastanku je nazočio i njegovim zamjenik, Marijo Klement, županijski pročelnici – Bojan Mijok (gospodarstvo i poljoprivreda), Jasna Abramović (Služba za poslove župana i opće poslove), Neda Martić (ravnateljica Poduzetničkog inkubatora VPŽ), Željka Vuković (zamjenica ravnateljice VIDRA-e). (www.vpz.hr, Fotografije: Jasna Abramović)
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.