Novosti

  • Novosti
  • Obrtnici donirali medicinske zaštitne maskice

Obrtnici donirali medicinske zaštitne maskice


srdhgJučer su predstavnici Udruženje obrtnika Poreč darovali Crvenom križu Poreč i dječjim vrtićima Poreštine medicinske zaštitne maske. Naime, jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Poreč kojom se htjelo pomoći široj zajednici u zaštiti od novog koronavirusa, nabavljen je veći broj medicinskih zaštitnih maskica tipa 1. Donirane maskice posjeduju EU certifikat „medicinski proizvod I. klase rizika“ i kao takve prošle su ocjenu Hrvatskog kontrolnog tijela HALMED.

U dogovoru s Vesnom Janko Finderle, ravnateljicom Crvenog križa,  predsjednik Udruženja Zoran Kalčić i tajnik Robert Velenik uručili su 1.500 maskica koje će biti na raspolaganju darivateljima krvi s područja čitave Poreštine. Ravnateljica Janko Finderle zahvalila je predstavnicima Udruženja, te napomenula kako se ovom donacijom nastavlja uspješna suradnja započeta ranijih godina korištenjem prostora Udruženja za aktivnosti Crvenog križa. Predsjednik Udruženja je pozvao predstavnike Crvenog križa da se i dalje javljaju Udruženju u slučaju potrebe i radi nastavka suradnje.

Druga donacija od 2.000 maskica uručena je predstavnicima Dječjeg vrtića „Radost“ iz Poreča. Maskice je preuzela ravnateljica Divna Radola sa suradnicima. Ravnateljica Radola je zahvalila predsjedniku i tajniku Udruženja obrtnika Poreč na donaciji. Maskice će koristiti djelatnici svih vrtića u sastavu Radosti i to gradski vrtići te područni vrtići u Baderni, Svetom Lovreču, Vižinadi i Kašteliru. Maskice će putem DV Radost biti uručene i talijanskom vrtiću „Paperino“, te vrtićima „101 dalmatinac“ i „Crvenkapica“.

Obrtnici su ovom akcijom željeli naglasiti važnost odgovornog ponašanja u zaštiti zdravlja najugroženijeg stanovništva. Predsjednik Kalčić je istaknuo potrebu pridržavanja preporuka i odluka Stožera civilne zaštite i liječnika epidemiologa. Nužno je da se svi, obrtnici i naši sugrađani pridržavaju uputa kako bi nas što više ostalo zdravo. Iako virus ne posustaje, obrtnici ne staju i bore se za svoje obrte i isplatu plaća svojim radnicima.  

Kalčić i Velenik pozvali su obrtnike da se u slučaju potrebe za maskicama jave u Udruženje gdje će im iste biti besplatno uručene. Maskice obrtnici mogu preuzeti u Obrtničkom domu svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

 

 

 

 

 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.