Novosti

  • Novosti
  • Obilježeno 27 godina uspješnog rada Obrtničke komore Međimurske županije

Obilježeno 27 godina uspješnog rada Obrtničke komore Međimurske županije


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Grad Prelog bio je u petak 10. prosinca domaćin proslave dvadeset i sedme obljetnice Obrtničke komore Međimurske županije. Svečanost je održana u prostoru Hotela Panorama i Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu.

Dan 9. prosinac 1994. godine posebno je značajan datum za Obrtničku komoru Međimurske županije. Tog je dana prije 27 godina održana Osnivačka skupština Obrtničke komore Međimurske županije i međimurski su obrtnici ponovo dobili svoju Komoru koja je ukinuta 60-ih godina prošlog stoljeća. Svečanost su pozdravili saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, međimurski župan Matija Posavec, a pozivu Borisa Lukovnjaka, predsjednika Obrtničke komore Međimurske županije, odazvali su se i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, europske projekte i programe Grada Čakovca Slobodan Veinović, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Darko Varga i tajnik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije Božo Barač, kao i predsjednik i poslovna tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec, Mladen Križaić i Dijana Krnjak. 

Priznanja za dvadeset godina obrtničkog rada primili su informatičar iz Šenkovca Zvonimir Kolar, ugostitelj iz Mihovljana Stjepan Horvat, soboslikar ličilac iz Čakovca Zdenko Piknjač, vlasnica servisa za čišćenje iz Turčišća Mirjana Smrtić, informatičar iz Čakovca Marinko Borlinić, proizvođač unutarnjih i vanjskih sjenila iz Murskog Središta Dragan Turk, staklar iz Kotoribe Damir Berta, autoprijevoznik iz Totovca Stjepan Bajkovec, autoprijevoznik iz Brezovca Ivan Kos, autoprijevoznik iz Slakovca Krunoslav Korunić, vlasnik marketinškog obrta iz Miklavca Zlatko Novak, krojač iz Murskog Središta Christian Posavec, obrađivač plastike iz Preloga Stjepan Furdi, tesar iz Mihovljana Siniša Vrbanec, peradar iz Donjeg Vidovca Tihomir Žuljić, informatičar iz Čakovca Davor Fileš, informatičarka iz Strahoninca Branka Blagus, cvjećarka iz Pušćina Sanja Zamuda i peradar iz Svete Marije Siniša Poljak. Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su: elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca Marko Panić, kozmetičarka iz Merhatovca Kristina Strniščak, ugostitelj iz Čakovca Davor Mesarić, soboslikar ličilac iz Čakovca Ivica Ladić te tajnik Obrtničke komore Međimurja Robert Varga.

Plaketu „Majstor godine“ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci za obrtnička zvanja primili su: zidar iz Podbresta Ivan Višnjić, ugostiteljica iz Čakovca Sandra Novak i elektroinstalater iz Hodošana Josip Markati.

Najvažnija nagrada, nagrada za životno djelo – statuu „Obrtnik Međimurja“ dodijeljena je Božidaru Horvatu, serviseru vatrogasnih aparata iz Knezovca za 31 godinu rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.

Dodijeljene su i nagrade i priznanja Hrvatske obrtničke komore. Zahvalnice za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su: Pučko otvoreno učilište Čakovec, profesorica iz Graditeljske škole Čakovec Tatjana Lukman, profesorica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Blaženka Dasović te profesorica Jasenka Pleh i profesor Branko Stanić iz Tehničke škole Čakovec. Priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su: vulkanizer iz Donje Dubrave Vladimir Čmrlec, košaraš iz Kotoribe Boris Pogorelec, autolimar iz Šenkovca Drago Šegović, strojobravar iz Stanetinca Radovan Škrobar te staklar iz Murskog Središta Dragutin Vabec. Povelju Hrvatske Obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su informatičar iz Čakovca Nenad Šimunić, kozmetičarka iz Merhatovca Kristina Strniščak i elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca Marko Panić. 
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.