Novosti

  • Novosti
  • Na sjednici Upravnog odbora OK Virovitičko podravske županije raspravljalo se o ...

Na sjednici Upravnog odbora OK Virovitičko-podravske županije raspravljalo se o problemima u poslovanju obrtnika u  pandemiji


Upravni odbor Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održao je 15. listopada redovnu sjednicu na kojoj je glavna tema bila utjecaj korona virusa na rad obrtnika, posebice onih iz ugostiteljsko-turističkog sektora.
Nakon izlaganja potpredsjednika županijske komore Hrvoja Šimunovića, koji je ujedno i predsjednik Ceha ugostiteljskog obrta, članovi Upravnog odbora donijeli su zaključak koji će se uputiti Cehu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, a u kojem se daje puna podrška obrtnicima ove branše u rješavanju poteškoća u poslovanju te se predlaže dodatno informiranje javnosti o trenutnim problemima ugostiteljske struke.

U ostalom dijelu sjednice prihvaćena je informacija o dodijeljenim potporama tradicijskim obrtima za 2020. godinu, utvrđeni su prijedlozi za imenovanje članova prvostupanjskog vijeća Suda časti HOK-a i članova komisija za izdavanje dozvola odnosno licenciranje obrta i tvrtki za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja te je donesena odluka da se svim obrtima na području županije uputi dopis u kojem će im se podsjetiti na mogućnosti korištenja usluga i pogodnosti koje im članstvo u HOK-u pruža.

Prema mišljenju članova Upravnog odbora komorski sustav - HOK, županijska komora i udruženja obrtnika zastupnici su zajedničkih interesa obrtnika prema zakonodavnim i izvršnim tijelima RH te će nastaviti s djelovanjem koje je usmjereno k boljitku obrtništva.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.